Daniel Dragomir: „Scena politică argeşeană este una pe care principalii actori joacă cu prea mulţi suflători prin culise”

Evident, domnul Daniel Dragomir este candidatul ideal din partea PDL pentru obţinerea mandatului de senator la Colegiului 4 Piteşti , are şanse sigure, este tânăr – 37 ani, bine poziţionat social şi material. Economist de meserie, om de afaceri, patronul unei firme de cadastru şi imobiliare, omul care vrea să schimbe statutul parlamentarului  lipsit de credibilitate în faţa poporului.
# Ce atuuri consideraţi că aveţi în faţa adversarului d.voastră - Ion Popa - în cursa electorală pentru Colegiul 4 Piteşti?
Daniel Dragomir: Când am acceptat să intru în această bătălie electorală nu ştiam cine va fi contracandidatul meu. Nici nu m-a interesat acest lucru, deci nici atuurile unuia sau altuia. Nu suntem într-o competiţie sportivă, ci într-una electorală, unde examenul îl dai cu electoratul şi nu cu adversarul politic.
# Ce strategie electorală veţi avea în campania electorală pentru acest colegiu?
Daniel Dragomir:  Una lipsită de populism. Una de bun simţ.
# Sunteţi dispus să folosiţi orice mijloc pentru a câştiga? (În mod frecvent, în campaniile electorale de la noi, adversarii se atacă reciproc, recurgând şi la atacuri la persoană)
Daniel Dragomir: Ştiţi cum se spune: în politică singurul lucru imoral este să pierzi. Trecând însă peste acest aspect, singurele mijloace pe care le voi folosi în această campanie vor fi cele de a merge şi a sta de vorbă cu oamenii, încercând să-i conving că odată ajuns în Parlament voi fi în slujba lor şi nu a intereselor de partid sau de grup, aşa cum se practică mai nou în politica românească.
# Dacă veţi câştiga alegerile, care sunt obiectivele pe care vi le veţi asuma să le îndepliniţi în calitate de senator de Piteşti?
Daniel Dragomir: Deşi s-ar putea să repet ce am spus mai devreme, obiectivele vor fi unele îndreptate spre interesul cetăţenilor care fac parte din Colegiul Piteşti. Nu o să mă vedeţi însă pe mine că o să promit linii de metrou sau tramvai prin oraş, piste de avion sau alte lucruri care nu ţin de fişa postului unui senator. Consider că a sosit vremea ca un politician, indiferent cine este el, să aibă simţul măsurii şi să nu le mai insulte inteligenţa alegătorilor, promiţând lucruri pe care nu le poate realiza. Este uşor să promiţi, dar este foarte urât să nu te ţii de cuvânt.
# Ce veţi face pentru judeţul Argeş, spre deosebire de senatorul Mircea Cinteză, care nu s-a implicat mai deloc în rezolvarea problemelor sociale şi economice din judeţ?
Daniel Dragomir: Nu am intrat în această cursă electorală ca să fac mai mult sau mai puţin decât domnul Cinteză. Nu acesta este scopul meu. Fiecare om are propriul său proiect politic, ideile şi convingerile sale, însă cel mai important aspect este acela de a duce la capăt tot ce ţi-ai propus.
# Care este profilul politicianului ideal şi cum poate fi reformată clasa politică actuală astfel încât să crească credibilitatea politicienilor în faţa cetăţenilor?
Daniel Dragomir: Prototipul politicianului ideal nu există şi nu doar în România, ci în întreaga lume. Dovadă că nu o să întâlnim niciodată un om politic, care să atingă „idealul”, adică să obţină voturile cetăţenilor în procent de 100%. Şi dacă ar fi aşa, nu ar fi normal. Perfecţiunea, din punctul meu de vedere, nu există, ci doar oameni cu mult sau mai puţin bun simţ. În ce priveşte reforma clasei politice, acest lucru îl pot face doar cetăţenii atunci când au de ales între doi sau mai mulţi candidaţi, între un partid sau altul. Aşa cum spuneam şi mai devreme, dacă o să credem într-un politician care promite lucruri pe care nici Dumnezeu nu le poate realiza, atunci reformarea clasei politice româneşti, în ansamblul ei, mai are de aşteptat.
# Cum caracterizaţi scena politică argeşeană?
Daniel Dragomir: Una care trebuie reformată, una în care trebuie să apară oameni noi, tineri, nevirusaţi. În acest moment, consider că scena politică argeşeană este una pe care principalii actori joacă cu prea mulţi suflători prin culise…
# Ce părere aveţi despre comasarea alegerilor?
Daniel Dragomir: Una singură. O economie de sute de milioane de euro la bugetul de stat, bani mult mai necesari în sănătate, învăţământ sau programe sociale, decât în alegeri.
Sabina DIACENCO

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea