Comuna Bascov se îndreaptă cu paşi repezi către statutul de oraş

Anul 2011 a fost pentru edilul comunei Bascov, Gheorghe Stancu, un an plin de realizări pe plan prefesional, un an în care a reuşit să ducă la bun sfârşit majoritatea investiţiilor importante  începute în anii anteriori. Unul din aceste proiecte a fost grădiniţa cu program prelungit din Bascov, investiţie ce a fost începută cu fonduri date de Ministerul Educaţiei prin hotărâre de Guvern. Numai că în anii 2010 – 2011 nu s-au mai alocat sumele respective pentru continuarea lucrărilor la acest obiectiv de maximă importanţă pentru locuitorii comunei. Astfel, edilul a fost nevoit să găsească soluţii pentru finanţarea proiectului din bugetul local şi din alte surse. Lucrarea, în momentul de faţă, este finalizată în proporţie de 98%, urmând ca în cel mai scurt timp grădiniţa să fie funcţională.
Totodată au continuat lucrările la Complexul Cultural Multifuncţional din Bascov,  şi acest obiectiv pornit cu finanţare de la Ministerul Culturii şi Cultelor. Nu s-au alocat însă decât circa 15% din suma proiectului,  diferenţa a fost suportată din bugetul local şi de la Consiliul Judeţean Argeş. Acest complex cultural este foarte important pentru locuitorii comunei şi cuprinde o sală de spectacole cu o capacitate de 280 de locuri, bibliotecă cu 80 de mii de volume, centru pentru tineret, Muzeul Satului, iar unul din corpurile acestei clădiri găzduieşte Secţia 3 de Poliţie Bascov ce deserveşte 5 localităţi.
O altă prioritate pentru Gheorghe Stancu în ceea ce priveşte infrastructura a fost continuarea lucrărilor pentru modernizarea drumurilor din comună prin asfaltare şi pietruire cât şi modernizarea reţelelor de utilitaţi prin prelungirea reţelei de apă ce a fost realizată printr-o colaborare cu societatea Apă Canal.
Tot la capitolul infrastructură se poate bifa şi continuarea lucrărilor pentru canalizare, investiţie ce a pornit prin Ordonanţa de Guvern nr.7, însă nici pentru această investiţie nu s-au mai primit fondurile necesare pentru finalizarea lucrărilor, cu toate că la începutul anului 2011 lucrările erau în faza de 80- 85% finalizate. Şi la acest obiectiv edilul comunei a fost nevoit să aloce bani din bugetul local pentru finalizarea investiţiei. Aceasta se află în stadiul de pregătire a comisiei pentru recepţie.  O altă investiţie de importanţă majoră, ce a fost realizată anul trecut, este modernizarea şi extinderii reţelei de iluminat public pe toate străduţele comunei, asfel comuna Bascov se poate mândri cu una din cele mai mari reţele de iluminat public din judeţ, având peste 1860 de becuri.

Numărul locuitorilor este în creştere

La ultimul recesământ, din anul 2011, comuna Bascov a fost printre singurele localităţi din mediul rural ce a înregistrat un număr mai mare de locuitori faţă de recesământul anterior. Probabil acest lucru s-a datorat dezvoltării rapide prin investiţii în primul rând în infrastructură. Majoritatea localităţilor au fost înregistrate cu personal în minus datorită exodului foarte mare în ţările europene ceea ce la Bascov nu s-a întâmplat, ţinând cont că la recesământul din 2001 au fost înregistraţi 8600  persoane, iar în anul 2011 numărul persoanelor a crescut ajungând la un număr de 10260 locuitori.
”Pot să zic că sunt mulţumit de anul 2011 din punct de vedere al investiţiilor, ţinând cont că a fost un an de criză, investiţii ce cred eu că au adus locuitorilor un plus confort şi le mulţumesc pe această cale că au fost alături de mine prin achitarea taxelor şi impozitelor către bugetul local, lucru ce a permis să continuăm şi să finalizăm investiţile în comună”,
a declarat Gheorghe Stancu. Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea