Anul 2012 este anul proiectelor cu finanţare europeană pentru CJ Argeş

La conferinţa de presă care a avut loc săptămâna trecută la sediul CJ Argeş, cei doi vicepreşedinţi, Simona Bucura-Oprescu şi Florin Tecău, au abordat cu foarte multă seriozitate problemele concrete cu care se confruntă judeţul şi obiectivele principale pe care şi le propune Consiliul Judeţean în anul 2012. Şi, ca să demonstreze receptivitatea lor faţă de mesajele mediatice mai puţin măgulitoare din ultima vreme, cei doi vicepreşedinţi au venit cu o echipă de profesionişti care, după spusele dumnealor, s-a distins în anul 2011: Codruţa Mercea, directoarea direcţiei de proiecte europene din cadrul Consiliului Judeţean şi Aurelian Gheorghe, coordonatorul celui mai mare proiect din România pe domeniul managamentului deşeurilor solide.

S-a efectuat recepţia tehnică finală a lucrărilor la DJ 734 Lereşti-Voina

Doamna Mercea a prezentat proiectele aflate în implementare şi  cele aflate în faza de precontractare în judeţul Argeş pe anul 2012. Cel mai important proiect de infrastructură derulat de Consiliul Judeţean Argeş, proiect aflat în faza de implementare şi la care a avut loc recepţia tehnică finală, este proiectul Lereşti-Voina. Valoarea totală a acestui proiect este de 4 milioane de euro. Domnul Aurelian Gheorghe a anunţat faptul că proiectul Managementul deşeurilor solide se află în faza a doua, urmând ca în prima jumătate a acestui an să se finalizeze acest proiect, dacă nu vor mai exista sincope cauzate de diverse contestaţii. De asemenea, se mai are în vedere, tot în cadrul acestui proiect, desfiinţarea depozitului de la Costeşti şi realizarea unei staţii de transfer adaptate la nevoile populaţiei oraşului Costeşti. Şi la Curtea de Argeş se urmăreşte realizarea unei staţii de transfer asemănătoare cu cea din Costeşti.

A fost semnat contractul de finanţare a proiectului de reabilitare a Şcolii Speciale din Valea Mare Ştefăneşti

În domeniul culturii şi al învăţământului, a fost semnat contractul de finanţare a proiectului „Consolidare, reabilitare şi modernizare Şcoala Specială Valea Mare Ştefăneşti.” În judeţul Argeş, există 4 instituţii de învăţământ pentru copiii cu nevoi speciale. Motivul principal pentru care Şcoala Specială de la Valea Mare a fost aleasă spre reabilitare în acest proiect vizează faptul că este singura instituţie de învăţământ special care vizează toate categoriile de vârstă (învăţământ primar, gimnazial şi liceal). De asemenea, a contat foarte mult şi poziţia aparte pe care o ocupă Şcoala Specială de la Valea Mare: copiii care beneficiază de cursurile acestei şcoli provin din arii geografice extinse ale judeţului Argeş. Numărul cel mai mare de beneficiari, structura complexă a  şcolii şi situaţia actuală a şcolii sunt aspecte care au cântărit mult în această alegere.

Proiectele cu finanţare europeană, prioritatea numărul unu a Consiliului Judeţean

La finalul conferinţei de presă, vicepreşedintele Tecău a trasat obiectivul principal pe care-l urmăreşte Consiliul Judeţean Argeş în 2012: „Ne propunem să finalizăm şi să ducem până la capăt proiectele cu finanţare europeană. Aceste proiecte reprezintă prioritatea numărul 1 a CJ. Vor fi prioritare lucrările care necesită alocarea unor sume mici pentru finalizarea lor. La nivelul judeţului Argeş, există 46 de proiecte de infrastructură care nu au finanţare. Încercăm să realizăm o comunicare cu Guvernul şi cu Ministerul. Acolo unde sumele pot fi suportate de bugetul CJ, încercăm să finalizăm aceste proiecte. Prioritar pentru dezvoltarea şi infrastructura judeţului Argeş era să se aloce bani de la Guvern pentru finalizarea acestor proiecte, nu să facem parcuri şi baze sportive.”    Sabina DIACENCO

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea