APEL UMANITAR! O profesoară din Pitești ne cere ajutorul pentru ca băiețelul ei să poată să meargă

 

O profesoară din Pitești are nevoie de aproape 19.000 de euro pentru ca băiețelul ei să poată să meargă singur, fără ajutor, pentru prima dată.

Ștefan a fost diagnosticat cu Sindrom West și pentru a putea să meargă trebuie să facă o operație costisitoare. Iar pentru acest lucru, are nevoie de ajutorul nostru. Câte puțin de la fiecare pentru ca băiețelul să aibă o viață normală!

 

Întreaga poveste a lui Ștefan este transmisă de mama sa, profesoară la Liceul ”Astra” din Pitești:

 

„POVESTEA TRANDAFIRULUI

8 decembrie 2009. Medicul care a urmărit sarcina nu a venit la spital. Nu era nicio problemă şi deşi aveam 37 de ani, doctorii nu au vrut să îmi facă cezariană. Bebeluşul s-a asfixiat la naştere şi nu îi dădeau nicio şansă să trăiască. A luptat din prima clipă de viaţă. Am plecat din spital după 10 zile şi totul părea în ordine. Era atât de frumos – un îngeraş - aşa cum este şi acum. De pe la 5 luni au început problemele şi la 8 luni s-a pus diagnosticul de spasme infantile asimetrice şi sindrom West. A început tratamentul. Mai întâi pentru oprirea acelor spasme şi apoi pentru protecţie antiepileptică.

D-na doctor neurolog a spus că dacă va face terapie de recuperare intensiv se va recupera, era atunci prima speranţă; acum, după atâta timp, mi-a spus ca m-a încurajat – se pare ca nici dumneaei nu a crezut că va fi aşa de bine. Este nevoie de multa răbdare, timp şi bani. La 9 luni am început terapia de recuperare, am făcut la Bucureşti terapie Vojta. Pentru ca rezultatele EEG-urilor nu au mai evidenţiat nicio descărcare neurologică i-a fost scos tratamentul medicamentos.
Acum diagnosticul este Sindrom West. A urmat o perioadă de recuperare acasă la Piteşti şi apoi am reuşit să ajungem la Sibiu, în centrul care este specializat pe terapie Vojta, acolo unde – mami şi Ştefan – ne-am mutat şi am stat aproape doi ani făcând terapie intensiv, de cele mai multe ori de trei ori pe zi. Rezultatele au început să apară.

La Sibiu am stat doi ani. Apoi ne-am întors acasa unde am continuat terapiile și drumurile. După aproape 8 ani de terapii în țară și străinătate, acum Ștefan merge la școala de masă. Deși nu se poate descurca încă singur el își dorește să stea fără însoțitor: „copiii nu stau cu bona la școală” spune doamnei învățătoare.
Face în continuare recupere: logopedie, Terapie craniosacrala și gimnastică pasivă, hidroterapie, kinetoterapie terapie ocupaționala, terapie cu delfini.
În România, Spania, Ucraina sunt centrele de recuperare unde lucrează.

24.11.2021 - Este ziua în care Ștefan are programarea pentru intervenție la picioare – poziționarea corectă așa încât să poată să stea singur și apoi să meargă.
Este pentru prima dată când un doctor îi spune direct lui Ștefan, vei sta singur!
Strigătele de bucurie pe care doctorul le-a auzit în acel moment nu au putut însă să nu mă facă să tresar arunci când am văzut factura cu costul estimativ al acestei intervenții. 18 825 euro. Acum mai mult ca niciodată avem nevoie de sprijinul vostru, cei care ne sunteți alături.

Începem numărătoarea inversă pentru strângerea banilor care îi vor deschide drumul spre independență”.


IBAN: RO88INGB0000999911770859
Titular cont: Mirela Sandu
Banca: INGB CENTRALA
Moneda: EUR
SWIFT: INGBROBU
BIC: INGB
IBAN: RO71INGB0000999901977463
Titular cont: Mirela Sandu
Banca: INGB CENTRALA
Moneda: RON
SWIFT: INGBROBU
BIC: INGB

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea