Autoritățile din Argeș interzic Halloweenul și Focul lui Sumedru

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Argeş a decis interzicerea organizării unor evenimente tradiţionale care ar implica prezenţa unui număr mare de persoane, din cauza creșterii explozive din ultima perioadă a numărului de îmbolnăviri de COVID-19. S-a decis interzicerea organizării în spații deschise a unor evenimente de tipul Focul lui Sumedru sau Halloween, în județul Argeș.

"Începând cu data de 20.10.2021, pe raza administrativ-teritorială a județului Argeș se interzice organizarea și desfășurarea în spații deschise a oricărui eveniment și/sau activitate tradițională de tipul "Focul lui Sumendru, Halloween” și alte asemenea, care generează aglomerări de persoane." - precizează hotărârea CJSU.

Decizia a fost luată de CJSU Argeș și se va aplica din 20 octombrie.

Masca este obligatorie peste tot, în Argeș

Precizăm că din 12 octombrie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Argeș a hotărât ca masca să devină obligatorie, în tot județul Argeș, în spațiile deschise și închise.

În spațiile publice închise sunt exceptate de la purtarea măștii persoanele care se încadrează în una dintre următoarele situații:

- angajatul care este singur în birou;

- persoana care suferă de boli ce afectează capacitatea de oxigenare, pe baza unei evaluări a riscului efectuată de medicul de medicina muncii;

- persoana care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante;

- prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 m între persoane;

- copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

În spațiile publice deschise sunt exceptate de la purtarea măștii persoanele care se încadrează în una dintre următoarele situații:

- desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc;

- persoanele care suferă de boli ce afectează capacitatea de oxigenare, pe baza unei evaluări a riscului efectuată de medicul de medicina muncii/medicul curant;

- persoana care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante;

- copiii cu nevoi speciale, în urma evaluării riscului de către medicul curant;

- copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea