Subprefectul Emanuel Soare: „Ne apropiem de limita capacității de reacție instituțională în fața valului 4”

 

Instituția Prefectului Argeș a organizat vineri, 15 octombrie, o ședință cu managerii de spitale din județ. Discuțiile purtate au vizat găsirea de locuri suplimentare cu sursă de oxigen pentru pacienții diagnosticați pozitiv.

Lucian Ionescu, subprefect cu atribuții de prefect, a atras atenția că situația în județ este gravă.

„Am stat 3 ore în ședință cu managerii de spitale pentru a găsi locuri suplimentare cu sursă de oxigen (nu vorbim de locuri ATI) pentru persoanele infectate de covid. În momentul de față nu mai există locuri cu oxigen în secțiile covid din județul Argeș și pacienții care necesită oxigen sunt preluați de către Unitățile de Primiri Urgențe, blocând urgențele non-covid. Nimic nu mai seamănă cu ce a fost. Deja am trecut de vârful valului doi și nu mai există un tipar de comparație în momentul de față. Fac un nou apel, vaccinați-vă! Purtați masca, păstrați distanțarea, dezinfectați-vă, evitați locurile aglomerate. Dacă aveți boli cronice, stați cât mai mult în casă!”, a transmis subprefectul Lucian Ionescu.

 

Și subprefectul Emanuel Soare atrage atenția asupra situației grave în care ne aflăm. „Ne apropiem de limita capacității de reacție instituțională în fața valului 4. Au fost depășite toate recordurile din valul 2. Nu mai există modele preexistente, iar legislația în vigoare este diferită. Mergeți urgent să vă vaccinați. NU mai există altă soluție!”, a precizat Emanuel Soare.

Lucian Ionescu: „Hai să acceptăm ca există acest virus”

„Acceptarea este elementul declanșator al procesului de vindecare. Faptul că un lucru/fenomen nu ne place, nu înseamnă că nu există. Ci mai degrabă că nu vrem să-l acceptăm ca atare.

Primul pas, cel mai greu, este acela să acceptăm că avem o problemă. În acest moment este vorba de un virus și implicit de o pandemie. Acest lucru a existat și în istorie, avem nenumărate exemple. Nu e ceva nou pentru rasa umană. Dar avem și "uneltele" să depășim această problemă.

Hai să acceptăm ca există acest virus, să ne folosim de experiențele din trecut și să depășim această situație critică!”, a mai adăugat subprefectul Ionescu.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea