General Trust Argeş a fost declarat câştigător al licitaţiei pe infrastructură de la Topoloveni

# Contractul a fost semnat la finele săptămânii trecute. Lovitură de teatru, anticipată însă de cei cu experienţă în domeniu : asocierea al cărei lider este General Trust, firmă aparţinând omului de afaceri Cătălin Spătaru (foto), a fost declarată câştigătoare a licitaţiei de infrastructură de la Topoloveni. La licitaţie s-au înscris opt asocieri de firme, datorită complexităţii lucrărilor, asocieri în care puteau fi regăsite atât nume celebre ale unor coloşi de mărime naţională din domeniu cât şi aproape toţi « greii » din Argeş.
Foarte interesant este faptul că, încă de la început, s-a discutat pe la colţuri că favorită este asocierea General Trust-Nordco. Asociere care părea iniţial că şi-a pierdut orice şansă de a ajunge să pună mâna pe bani, datorită faptului că, la ofertarea financiară, s-a clasat pe locul al cincilea.
Din punct de vedere al ofertei financiare, pe primul loc a reuşit să se claseze Alpha Design Group, firma piteşteanului Cătălin Nicolau. Aceasta este liderul asociaţiei care mai cuprinde firmele Valah, Emco şi Rocip Instal, beneficiind de susţinerea puternicelor companii naţionale Delta ACM  şi Asesoft Internaţional. Oferta elaborată de aceştia a reuşit să „bată” pe cele ale altor firme celebre, atât la nivel naţional cât şi la nivel local, aşa cum se poate vedea din tabelul ataşat.

Lovitură de teatru sau, mai bine zis, patru dintr-o lovitură!

Cum însă lucrurile nu stau numai în nişte amărâţi de bani, imediat au reuşit să fie descalificate, din cauza neîncadrării în diferite furci caudine, primele patru asocieri de firme. Delta ACM, Asesoft Internaţional, Clasica Urbana, Romstrade, Petroconstruct şi alţii au căzut seceraţi de condiţiile impuse şi para-impuse de organizatori. Aşa încât cei de pe locul al cincilea au devenit primii. Diferenţa dintre oferta acestora şi oferta primului clasat este de peste 23 miliarde de lei vechi. Şi asta în condiţiile în care şi primul clasat, cum este şi normal, îşi prevăzuse o cotă de profit.

Cei peste 179 de miliarde lei vechi vor îmbunătăţi vizibil calitatea vieţii în zonă

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 2 – „Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale”, Domeniul major de intervenţie 2.1 – Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane. Sursele de finanţare: 86,5% finanţare eligibilă nerambursabilă din FEDR; 11,5% finanţare eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional; 2% cofinanţare eligibilă a beneficiarului. Oferta stabilită ca fiind câştigătoare va fi aceea care va cumula un punctaj maxim, stabilit pe baza celor două criterii principale: preţul cel mai scăzut (cu o pondere de 75% din total) şi termenul de garanţie acordat lucrărilor (pondere de 25% din total).
Lucrarea va cuprinde lucrări de construcţii de conducte, linii de comunicaţie şi electrice, lucrări de construcţii de conducte de alimentare cu gaz, lucrări pentru conducte de alimentare cu apă, lucrări de construcţii de canalizare pentru ape reziduale şi lucrări de reparare a drumurilor. Contractul va avea ca obiect reabilitarea şi modernizarea unui număr de 7 străzi situate în localitatea Topoloveni ( Strada Cârcinov, strada Nucilor, strada Maximilian Popovici, strada Gheorghe Cocioceanu, strada Zăvoiului, strada Slt. Mihai Mihail tronson 1+ tronson 2, strada Prof. Ioan Răducanu) conform specificaţiilor din caietul de sarcini. Contractul va cuprinde lucrări de amenajări pentru protecţia mediului, cheltuieli pentru asigurarea utilităţilor necesare obiectivului, cheltuieli pentru investiţia de bază, organizare de şantier , cheltuieli diverse şi neprevăzute.
Spiridon VOINESCU

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea