Tudor Pendiuc: „Nici până acum nu au fost alocate sumele pentru elevi de la Ministerul Finanţelor”

# Ministrul Educaţiei nu cunoaşte legea. Proiectul bugetului Municipiului Piteşti pe anul 2012 este incomplet pentru că nici până acum Ministerul Finanţelor nu a alocat sumele pentru elevi. „De ce nu au fost alocate aceste sume nici până la această dată? Pentru că ministrul Educaţiei nu cunoaşte legea (Legea Finanţelor Publice Locale). El dă un ordin în care spune că până pe 15 ianuarie şcolile trebuie să comunice la Finanţele Publice Locale numărul de elevi. Ori Finanţele Publice Locale trebuie să ştie că până pe 1 ianuarie era termenul. Ministrul nu a corelat ordinul cu legea. Nici astăzi, 18 ianuarie, nu avem cifrele respective”, a declarat primarul Pendiuc.

Investiţiile din acest an vor crea noi locuri de muncă

În ceea ce priveşte bugetul pe anul 2012, veniturile totale ating cifra de 258.958 lei noi, asigurându-se asfel 93% din bugetul aferent anului 2011 (279.000 lei noi). Veniturile totale din surse proprii (taxe şi impozite) sunt mai mari cu 1 procent decât anul trecut, acest lucru reflectând şi o bună gospodărire a cetăţenilor. Această creştere cu un procent nu s-a datorat măririi taxelor şi impozitelor, ci măririi previzionării din amplasamente.
În ceea ce priveşte cheltuielile de funcţionare (curăţenie, iluminat public, asfaltare, spaţii verzi, întreţinere şcoli), acestea acoperă un procent de 70% din suma aferentă anului trecut. La capitolul energie termică, subvenţiile vor fi de 69%, iar pe transportul în comun de 74% din sumele aferente anului 2011.
Cheltuielile de capital se vor păstra la acelaşi nivel faţă de anul trecut, adică se vor menţine la suma de 482000 lei noi.
Cu privire la investiţiile pe anul 2012, obiectivele pe care Primăria Piteşti le urmăreşte în acest an sunt următoarele: crearea de locuri de muncă prin dezvoltarea investiţiilor. „Locuri de muncă au fost create prin construirea parcului Lunca Argeşului, repararea podurilor, a pasajului. Anul acesta o să inaugurăm grădiniţa de la Şcoala 10, de la Şcoala 2, Centrul de Asistenţă pentru persoane aflate în dificultate. De asemenea, am alocat, pentru început, suma de 2 miliarde de lei vechi pentru reabilitarea şi consolidarea Colegiului I.C.Brătianu şi suma de 100 milioane de lei vechi pentru repararea acoperişului Colegiului Zinca Golescu”, a declarat primarul Pendiuc. Tot în acest an, se vor construi 177 de locuinţe sociale şi 13 puncte termice, această ultimă investiţie valorând 70 de miliarde de lei vechi. Sabina DIACENCO

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea