Conferinţă PDL, un dialog de după jaluzelele portocalii

Nu ştiu dacă marţea trecută la PDL Argeş au fost trei ceasuri rele, dar ştiu sigur că a fost conferinţă de presă.  Cauza convocării acestei conferinţe a fost, evident, situaţia creată de protestele de stradă.

Explicaţii la ... altercaţii

Dacă acceptăm ideea că factorul declanşator al acestor proteste l-a constituit proiectul pe noua lege a Sănătăţii, atunci trebuie să acceptăm şi prezenţa fostului senator Mircea Cinteză, pe post de special guest, cu scopul de a explica presei cum e cu respectiva lege şi de ce e ea necesară. Cu această ocazie, am putut constata că ex-senatorul Cinteză e viu şi că trăieşte!
Acum sigur că, orice ar fi, tot trebuia să acceptăm prezenţa ex-senatorului, că doar nu era să îl dăm afară!
Şi dacă explicaţiile domnului Cinteză nu au fost suficiente, completările doctorului Gabriel Popa şi ale directorului CAS, Ştefan Ciocănel, au rezolvat ecuaţia.
De acord suntem cu toţi că în forma sa actuală, sistemul de sănătate nu mai poate fi în întregime finanţat de către Stat, că legea nouă, atunci când şi dacă va fi ea vreodată adoptată, va trebui să includă norme clare care să permită privatizarea unor spitale care înghit cei mai mulţi bani din bugetul alocat, că mafia medicamentelor trebuie lichidată (ce discurs revoluţionar!) etc., etc.

Condică de prezenţă la „Fără violenţă!”

După aceste clasificări, senatorul Mircea Andrei a invitat ziariştii să înceapă „războiul”, adică să arunce asupra sa cu sticle, cafele, alune, covrigei şi, în fine, ce se mai găsea pe masă.
Ziariştii, pacifişti cum îi ştim, nu au dat curs acestor „instigări” la violenţă şi s-au purtat civilizat, adică au pus întrebări.
Răspunsul, în toată sinteza lui, a fost următorul: „Trebuie făcut dialog”.
Cu noi, cei de faţă, nu pot să zic, a fost dialog, dar nu noi eram cei care demonstram în stradă.
Astfel, s-a luat hotărârea ca membrii organizaţiei judeţene a PDL să stea de vorbă cu reprezentanţii protestatarilor.
Şi a venit seara şi cu ea şi protestatarii, iar aceştia, după acelaşi ritual de patru zile, au venit la sediul PDL din Republicii 68.
Văzând mulţimea „furioasă”, inspectorul general, Gabriel Bratu, s-a făcut nevăzut precum arhanghelul al cărui nume îl poartă.
În această situaţie, primarul Florin Frătică, împreună cu domnu’ Sile, se arată gată să se jertfească pentru cauza partidului. Dar cum eram trecuţi de mult de Vechiul Testament, jertfa de sânge nu s-a mai cerut, aşa că cei de la Bradu pot sta liniştiţi că nu şi-au trecut primarul pe lista martirilor.
Impresionat de acest spirit de sacrificiu, senatorul Mircea Andrei se decide să intre în rândul mulţimii de protestatari.
Se creează panică! Feţele devin palide! Sudorile reci le curg şiroaie pe feţe.
Dar senatorul nu se lasă impresionat.
Bogdan Ivan ar vrea să plece. „Mai bine rămân aici”, îşi spune el într-un moment de luciditate, dând dovadă de un puternic instinct de autoconservare.
Ion Dobrinoiu, obişnuit cu fiarele pădurii, stă neclintit, gata oricând să reziste mulţimii „câtă frunză şi iarbă”. „Cinste lor, cinste lor, cinste pădurarilor!”
Senatorul Mircea Andrei insistă asupra ieşirii la dialog cu mulţimea. Întrucât, probabil cei mai mulţi din sediu nu erau în reţeaua Dialog, având abonamente la Connex, Şeful se vede obligat să accepte protecţia subalternilor săi.

Surpriză de proporţii! Ştefan Ciocănel părăseşte sediul PDL pentru a sta de vorbă cu demonstranţii!

+Ştefan Ciocănel iese din sediu şi se îndreaptă spre manifestanţii urcaţi pe treptele Muzeului de Artă, probabil fără ca aceştia să ştie acest lucru.
„Asigurările de sănătate e cu noi”, ar fi putut striga mulţimea, dar nu a strigat.
Ştefan Ciocănel încearcă să poarte un dialog cu câţiva protestatari. Dar nu se poate.
Rămâne gestul curajos al directorului de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.
În rest, nimeni şi nimic.
Nici măcar mulţimea de „revoluţionari”, care se retrage spre casă, urmând ca a două zi să se întâlnească din nou, în acelaşi loc şi la aceeaşi oră.
Remus Ştefan

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea