Liberalii piteşteni s-au apucat să dea lecţii de gândire jurnaliştilor!

În lipsă de altceva, liberalii piteşteni s-au gândit că ar fi timpul să modeleze puţin felul în care gândesc unii jurnalişti prezenţi la conferinţele de presă.  Nu mai departe de miercurea trecută, avocatul şi consilierul PNL, domnul Radu Perianu (foto), a avut o reacţie cel puţin stranie atunci când un jurnalist a pus o întrebare legitimă. Întrebarea era următoarea: „Cum se face, domnule Perianu, că atunci când în Piaţa din faţa Prefecturii  numărul demonstranţilor anti-Guvern şi anti-Preşedinte care nu sunt simpatizanţi sau membri ai unui partid politic nu depăşeşte 200, iar când se dă mobilizarea de la sedii, acesta creşte la 1000?”

Liberali, liberali, dar până la libertatea de gândire!

În loc să caute un răspuns privind lipsa de reacţie a  societăţii civile argeşene, domnul liberal a îndemnat respectivul jurnalist să nu aibă o astfel de gândire, care nu ar face altceva decât să servească intereselor Puterii.
În loc să tot repete, asemenea unei plăci uzate de gramofon, poezia despre guvernul ticăloşit şi corupt, liberalii, asemenea conservatorilor şi socialiştilor de pe la noi ar trebui să încerce o contra-ofertă la această stare de fapt care a făcut ca oamenii să iasă în stradă şi să protesteze sătui de minciunile şi demagogiile politicienilor de toate speţele.
Îl întreb pe domnul Perianu următoarele:
Oare atunci când Majestatea-Sa, Regele Mihai I de România, arătându-şi sprijinul faţă de protestatari, a transmis un apel la decenţă şi seriozitate întregii clase politice, oare tot jocul Puterii îl făcea?
Oare nu ar fi mai constructiv din partea domnului Perianu, în calitatea sa de liberal, consilier şi cetăţean, să spună în faţa jurnaliştilor ceva de genul: „Domnilor, e adevărat că actuala conducere nu a oferit soluţiile cele mai potrivite pentru rezolvarea crizei în care ne aflăm. De aceea, noi, cei care vrem să venim în locul lor, ne-am gândit la următoarele...” Şi aici urmează, punctual, prezentarea şi detalierea soluţiilor respective.

Put(oa)rea politică sau despre caruselul cu demagogi

Despre abordarea şi, mai ales, efectele acestei abordări a guvernanţilor de azi ne-om fi convins şi singuri. Dar despre abordarea celor ce se vor guvernanţii de mâine, cum ne convingeţi, domnilor care vă strigaţi indignarea?
E adevărat că la conferinţa de presă a PNL Piteşti de săptămâna trecută, domnul Perianu nu l-a mai criticat pe premierul Emil Boc. Nici măcar Elena Udrea nu a mai fost ţinta atacurilor liberalului avocat şi consilier. De data aceasta, cel luat în „lunetă” a fost Theodor Stolojan, acuzat că a încercat să vândă partidul liberal şi că nu este decât „un mercenar amploiat actualei Puteri”.
Stranie şi comică, de nu ar fi îngrijorătoare şi tragică, această remarcă!
Dar despre felul în care actualul preşedinte PNL, pretendent la fotoliul prezidenţial, a vândut partidul şi doctrina liberală unora pe care mai deunăzi îi numea în fel şi chip (nu stau acum să o repet, căci nu cred că poporul român e chiar aşa de amnezic!), ce mai ziceţi?
A, oare nu cumva gestul unuia de nu mai este în graţii se numeşte „trădare”, iar gestul celui care se erijează în salvatorul naţiei se numeşte „compromis”?
Ciudat şi aiuritor este botezul acesta cu care politicienii scufundă în cristelniţa propriilor interese cuvinte care par să îşi piardă pe zi ce trece orice fel de înţeles!
Remus Ştefan

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea