Pe 8 februarie se votează bugetul județului Argeș

 

Pe 8 februarie se va vota în ședința extraordinară a Consiliului Județean Argeș bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2022. Bugetul inițial al județului Argeș este de 612.530 mii lei.

 

„Bugetul inițial arată undeva la 120 de milioane de euro. O creștere semnificativă față de cel avut anul trecut. În bugetul inițial din acest an sunt incluse și sume din bani europeni pentru că avem proiecte spre finalizare și mai avem acei 8,7 milioane de euro din împrumut, bani care voi fi cheltuiți doar pentru asigurarea cofinanțării. Una peste alta, bugetul inițial arată mai bine ca cel de la începutul anului trecut și previziunile sunt bune în așa fel încât sperăm că vor mai fi reglări în plus”, a precizat Adrian Bughiu, vicepreședintele CJ Argeș.

 

Liberalii cer ca bugetul să nu fie politizat

Pe de altă parte, după ani de zile în Consiliul Județean Argeș, mereu la mâna PЅD-ului, consilierii liberali s-au trezit ca dintr-un somn greu și cer ca bugetul județului să nu fie politizat. Ca să convingă că au intenții serioase, că nu vorbesc doar de poză, liberalii au scos la înaintare teme de mare interes: starea jalnică a drumurilor, împărțirea discreționară a banilor în trecut, dar și asumarea a 38 de amendamente care vin în sprijinul primăriilor care sunt conduse de primari liberali. Discursul este înduioșător... Pentru novici, pare că s-au deșteptat liberalii. Pentru noi, care cunoaștem demagogia politică, mesajul e doar unul în care liberalii caută să fie mai șmecheri. În presă și pe rețelele sociale se rup în figuri, iar pe la spate se fac cele mai inteligente jocuri.

„PNL Argeș, apel privind bugetul Consiliului Județean

Nu politizați bugetul județului Argeș! Consilierii județeni liberali vor depune o serie de amendamente la proiectul de buget al județului și fac un apel către Consiliul Județean Argeș: nu politizați bugetul Argeșului, nu politizați drumurile județului, nu condiționați dezvoltarea comunelor de culoarea politică a primarilor!

Argeșul are o infrastructură județeană rutieră foarte proastă. A descoperit acest lucru de curând chiar președintele Consiliului Județean. Nu are rost să răscolim trecutul, putem doar să ne întrebăm retoric de ce, vreme de 30 de ani, singurul partid care a condus destinele județului recunoaște acum neputincios că infrastructura este proastă?

La fel de retoric ne putem întreba cum au fost împărțiți banii către UAT-uri în ultimii ani? Primăriile au nevoie de fonduri pentru a susține proiectele locale care privesc dezvoltarea comunităților. Din păcate, după cum chiar argeșenii au remarcat, în cei peste 30 de ani trecuți, banii de la Consiliul Județean au fost alocați în mod discreționar, pe criterii de culoare politică”, se arată într-un comunicat emis de PNL Argeș.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea