Proiect la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș intitulat „Tu și schimbările climatice”

Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” Argeş și Centrul Europe Direct Argeș  sunt în permanent contact cu comunitatea pe care o deservesc şi vin în întâmpinarea utilizatorilor săi cu servicii şi programe tot mai diverse, care să răspundă noilor cerinţe ale acestora. Astfel în 2012, Biblioteca Judeţeană, prin intermediul bibliotecarelor Sabina Dumitru, Iulia Tue, Cristina Baciu, în colaborare cu centrul de informare europeană, a început derularea Proiectului intitulat „Tu și schimbarile climatice”, care îşi propune să informeze şi să sensibilizeze generaţiile tinere şi foarte tinere, să-i facă mult mai conștienți de faptul că schimbările climei reprezintă o problemă globală care ar putea afecta drastic lumea în care trăim.            
Prin acest proiect ne adresăm unui grup de 30 elevi de la Liceul de Artă „Dinu Lipatti” din Pitești impreuna cu  înv. Dinuță Marilena si prof. George Badea, vicepreşedinte la Clubul de Ecologie Montana” Creste Carpatine” Argeş.
Lunar se vor realiza activităţi cu ocazia unor evenimente speciale din Calendarul Internaţional de mediu, prin prezentări Power Point, filme documentare, dezbateri, implicare in acţiuni practice de protecţia mediului (confecţionare de obiecte din materiale reciclabile, expoziţii).
Astăzi 27 ianuarie, am deschis prima filă a acestui proiect printr-o prezentare despre „Schimbările climatice în U.E.” şi repercursiunile acestora asupra omenirii.
Pentru că educaţia ecologică este o prioritate a zilelor noastre, sperăm ca prin acest proiect să insuflam copiilor mai mult respect și grijă față de mediul înconjurător, sa-i  facă conștienți de viitor, de faptul că sănătatea planetei noastre depinde de comportamentul fiecăruia dintre noi.
Sabina Dumitru – Bibliotecar Secţia Tinerilor
Iulia Tue  -Bibliotecar Catalog Electronic
Cristina Baciu – Bibliotecar Catalog Electronic

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea