Primarul din comuna Stâlpeni se zbate pentru nevoile cetăţenilor

În cursul săptămânii trecute ne-am întâlnit cu Ion Popa, primarul comunei Stâlpeni, care a fost de acord să ne dezvăluie câteva dintre proiectele primăriei.

Domnule primar,  ce proiecte aţi finalizat în ultima perioadă , şi ce proiecte aveţi în derulare?
- În comuna Stâlpeni, în ultima perioadă avem destule  proiecte pe care le-am executat, iar pentru restul aşteptăm finanţări.  Pe ordonanţele care s-au derulat, aşteptăm bani pentru proiectele depuse. Unul dintre cele mai importante  este cel pe mediu, pentru canalizare şi staţie de epurare. Documentele necesare pentru alocarea de fonduri sunt depuse deja la Ministerul Mediului. De asemenea, s-au întocmit documentele   şi pentru proiectul ”Case pentru specialişti”, am depus  cereri de finanţare, în baza măsurii 322  şi noi suntem eligibili, dar deocamdată nu am intrat în prima parte a proiectului. Este lăsat în monitorizare, sperăm ca  la anul să prindem pasul doi de finanţare.
Pentru modernizarea drumurilor din comună ce credeţi că veţi putea realiza în această perioadă?
- Vom face o cerere  de finanţare la Ministerul Dezvoltării, ştim că există nişte fonduri  pentru modernizarea drumurilor, iar perioada scadentă pentru depunerea documentelor este luna august –septembrie. Avem trei   proiecte pentru modernizarea  drumurilor. Sperăm că vor exista bani suficienţi pentru pentru a ne satisface şi noi unele dintre dintre proiectele pe care le-am lansat şi că lucrurile în ţară se vor îmbunătăţi. Trăim încă cu speranţa.
În acest moment cum vă descurcaţi cu banii alocaţi primăriei?
- În acestă perioadă nu avem surse de finanţare, deoarece prevederile noastre nu se duc la bun sfârşit. Banii sunt viraţi cu foarte mare întârziere către trezoreriile noastre. Bugetele comunale sunt destul de austere, iar ca să putem rezista am făcut economii în toate zonele bugetului.
Cum vedeţi mărirea taxei pe valoarea adăugată?
- Nu mă declar eu dacă e bine sau nu, pentru că sunt specialişti care decid aceste lucruri.  Părerea mea însă este că lucrurile merg spre o directie greşită, din care toţi vom avea de suferit. IULIA BĂDOI

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea