Conservatorii lui Lazăr se pregătesc asiduu. Pentru conservarea de la toamnă a politicienilor

E joi. Afară ninge. Zăpada se aşterne pe trotuare, plugurile trec pe străzi. Zăpada de pe trotuare se face şi mai mare.
La sediul Partidului Conservator, filiala Argeş, e cald şi bine.
Vicepreşedintele, Dănuţ Bulf, pare îngrijorat. Are motive serioase.
Tocmai ne anunţă că la un spital din Buzău, medicii, asistentele medicale, infirmierele şi cei doi portari şi-au dat demisia. Pacienţii anunţă că se vor solidariza, vindecându-se spontan. Deja unul aflat în sala de reanimare şi-a smuls perfuziile în semn de protest şi a dat foc la fişa clinică pe care scria Diagnostic Rezervat.
Brusc, domnul Bulf îşi aminteşte că nu ne aflăm la Buzău şi dă cuvântul doamnei Adriana Croitoru.

Tineretul conservator e pregătit să ia cu asalt Filarmonica Piteşti în semn de protest!

Prinsă în mrejele protestelor, aceasta dă legătura tinerilor din partid, care ne anunţă calendarul activităţilor imediat următoare:
Cităm din speranţa politicii argeşene, domnul Mitulici:
„Organizaţia noastră de tineret va participa la un concert al Filarmonicii. Am mai fost la un concert şi ne-a plăcut. Acum am văzut că e ceva cu Beethoven.
După aceea, vom merge la Serbările Zăpezii, după care ne pregătim să facem Dragobetele pe stil românesc!”

Iarna în care se anunţă rebrenduirea de toamnă

În mintea noastră se aşterne un strat subţire de zăpadă şi totul se face alb.
Este rândul domnului Preşedinte să ne deszăpească minţile, astfel că porneşte plugul declaraţiilor antiderapante, care ne fac să alunecăm în cele mai periculoase speculaţii:
„Să ştiţi că partidul nostru nu are, aşa cum s-a spus, o pondere mică în cadrul USL-ului. Avem oameni foarte bine pregătiţi”.
Întrebat fiind dacă, după alegeri, cineva, nu spun cine, persoană importantă, nu s-ar mai recunoaşte în doctrina/cauza/ideologia, în fine, politica pe care a slujit-o, şi ar vrea să treacă pe bază de transfer la Partidul Conservator, domnul Lazăr zice că da, se poate, dar să dea dovadă de seriozitate.
Şi uite aşa, Partidul Conservator demonstrează câtă dreptate avea Lavoisier, care zicea că „în natură nimic nu se pierde, nimic nu se câştigă, totul se transformă”. În natură, dar, mai ales, în politică!
În rest, la ora la care la Piteşti conservatorii încheiau conferinţa de presă, autorizaţia de protest a singurului demonstrant din Baia de Arieş expira. Democraţia arieşenilor de la Baia se afla în pericol!
Am plecat îngrijoraţi!
Remus Ştefan

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea