Ce (le) mai zice Prefectul? Oficial... îmi este bine!

Constatând vacantarea postului de senator pe Colegiul 4 Piteşti, odată cu retragerea lui Mircea Cinteză (senator PDL), Senatul României aduce la cunoştinţa Guvernului (oricare şi oricum ar fi el!), că are obligaţia ca, în termen de 90 de zile de la anunţarea vacantării să organizeze alegeri parţiale.
Dacă ne gândim că aceste alegeri ar fi în luna mai, iar cele parlamentare generale în noiembrie, rezultă o diferenţă de nici măcar o jumătate de an, ceea ce ar face ca din acest punct de vedere, miza să nu fie una foarte mare.
Dar dacă ţinem seama că de rezultatul acestor alegeri (situaţia Argeşului nu este singulară!) depinde majoritatea în Senat, parcă altfel stau lucrurile.

Rom sau român? Rom tricolor

Aşa după cum se ştie, datele statistice ale Recensământului de anul trecut arată că populaţia României se afă într-o scădere dramatică faţă de anul 2001, cu aproximativ două milioane de locuitori.
Încunoştiinţat asupra acestui fapt, noul guvern al României vede ca o prioritate dezvoltarea unor politici de încurajare a natalităţii.
În consonanţă cu acest lucru, perfectul Gheorghe Davidescu remarcă faptul că în multe dintre comunităţile de romi de la noi din judeţ, aceştia au refuzat să îşi decline apartenenţa etnică, fapt ce atrage după sine pierderea posibilităţii ca în zonă să fie dezvoltate proiecte europene care să le susţină interesele.

„Anticipez că nu vom avea anticipate!”

La aflarea veştii că Emil Boc şi-a dat demisia şi că urmează să se anunţe formarea unui nou Cabinet, Prefectul nostru are o curiozitate. Nu în ceea ce priveşte noul premier desemnat şi nici în ce priveste noii miniştri.  „Vreau să văd şi eu acum cât de hotărâtă este Opoziţia să facă anticipate. Acum are posibilitatea de a respinge acest guvern. Să vedem dacă o va face.”
De făcut poate ar vrea să o facă, dar de putut este mai greu! Că aşa e în democraţie: decizia aparţine majorităţii, iar majoritatea aparţine...

Prefectul, acest Aladin al Arpechimului care nu vrea să se deschidă

Nu în ultimul rând, Gheorghe Davidescu a readus în discuţie problema Arpechimului.
Dacă la finalul anului trecut, eram informaţi că, cel târziu în luna aprile a acestui an, Statul va prelua Arpechimul, care va reîncepe să funcţioneze, de data asta, domnul Prefect s-a arătat la fel de optimist, dar parcă mai puţin.
Din partea domniei-sale, am fost asiguraţi că la nivelul conducerii OMV şi la nivelul factorilor decidenţi ai guvernului (care?) există discuţii aprinse şi negocieri straşnice.
Întrucât însă preţul cerut de OMV este unul destul de ridicat, întrucât acum avem un nou guvern, întrucât acum afară e frig şi întrucât la primăvară vor fi inundaţii, Arpechimul, acest Sesam în faţa căruia Aladinul nostru din cancelaria prefecturii se încăpăţânează să rămână închis, în pofida atâtor incantaţii şi formule magice, riscă să se stingă cu totul. Să se stingă cu totul optimismul prefectului. Remus Ştefan

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea