USL Argeş a rămas înzăpezită în timp ce striga „Jos Băsescu”

Conferinţa de săptămâna trecută de la USL Argeş a fost una istorică. Acest lucru se datorează faptului că, în timp ce preşedintele PNL, Iani Popa, preşedintele PC, Cornel Lazăr şi vicepreşedintele Consliului Judeţean, pesedistul Florian Tecău, încercau să demonstreze în faţa presei cum devine carevasăzică treaba cu Opoziţia, în Parlamentul ţării noastre avea loc votul de învestitură al noului Guvern.

Şoc: Securitatea şi urmaşii foştilor nomenclaturişti conduc România! (acesta era momentul în care trebuia să faceţi ochii mari de uimire!)

Prilej pentru Iani Popa de a face observaţia că noul premier este „agent al unor servicii mai mult sau mai puţin secrete, mai mult sau mai puţin româneşti” (aluzie la unele dezvăluiri ale presei naţionale şi internaţionale).
Prilej pentru Florian Tecău de a remarca faptul că Victor Ponta a avut „un discurs sobru şi civilizat, din care nu rezultă că s-a bătut pe umeri cu noul premier” (aşa cum s-a văzut din transmisiunile tv, unde cei doi îşi transmiteau bezele ca două colege de internat).
Prilej pentru Cornel Lazăr de a spune că nu are nimic personal împotriva tinerilor şi că în Argeş, USL funcţionează foarte bine.

„Curat murdar, coane Fănică!”

În momentul în care Iani Popa a abandonat problema generată de  Mihai Răzvan Ungureanu, introducând-o pe aceea că până în decembrie 1989 a fost membru supleant în CC al UTC, spiritele au început să se încingă.
Relatăm din cele mai importante şi semnificative momente:
Un jurnalist: Domnule preşedinte (către Iani Popa), faceţi observația că premierul Ungureanu a fost utecist. Dar de ce uitaţi că Ion Iliescu, Dan Voiculescu şi alţii ca ei, au fost cine au fost? Când strigaţi în Piaţa Universităţii în 1990 „Jos Iliescu” şi „Jos comunismul” cum era?
Iani Popa: Nu înţeleg ce vreţi să spuneţi? Mi-l puneţi pe Iliescu în cârcă?
Acelaşi jurnalist: Nu vi-l pun în cârcă. Dar aţi zis că Ungureanu nu e bun că a fost utecist. Că nu e bun, că a fost şef la SIE. Dar Bush a fost preşedinte în America.
Tecău intervine prompt: Nu mai era şef la CIA. Plecase demult de acolo.
Un alt jurnalist: Adevărul e că vă legaţi de aceleaşi lucruri care sunt valabile şi la dumneavoastră în USL. La vârful conducerii Consiliului Judeţean e un securist şi un comunist, peste tot în judeţul ăsta sunt oameni care au fost comunişti sau care execută ordinele acestora. Ce s-a schimbat? Nu s-a schimbat nimic.
Un al treilea jurnalist: Dar Mircea Geoană nu a fost şi el în SIE? Sau Ponta? Ponta nu a fost şi el utecist? Care e problema?
Discuţia continuă pe acelaşi ton şi pe aceleaşi coordonate încă puţin timp, adică până se termină conferinţa, moment în care aflăm că noul guvern al României a trecut de votul Parlamentului.

„Hai, bă, acasă, c-a trecut!”

Plecăm uşuraţi spre treburile noastre, amintindu-ne cât de crâncen de frig este afară. Nici unul nu îndrăzneşte să vorbească despre democraţie, de teamă ca nu cumva acest cuvânt, altfel destul de lung şi de greu de pronunţat, să nu îi îngheţe pe vârful limbii! Aşa că preferăm să ne îndepărtăm în tăcere, până săptămâna viitoare. Sau cine ştie când!
Remus Ştefan

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea