Daria Porumbel, fetița-talent de la „Dinu Lipatti”- expoziție de grafică și pictură, la Biblioteca Județeană Argeș!

Daria Porumbel este elevă la Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti”, iar povestea ei, despre un talent uriaș, a fost publicată pe site-ul Edupedu.ro. De la începutul lunii martie, artista are propria expoziție de grafică și pictură, la Biblioteca Județeană Argeș „Dinicu Golescu” – „Poveștile fabuloase ale Dariei”. Lucrările ei depășesc cu mult vârsta unui copil, căci debordează de o maturitate izbitoare.

Pentru că la „Dinu Lipatti” nu există secție de desen mai devreme de clasa a V-a, Daria Porumbel studiază pianul, dar mărturisește că de anul viitor va studia desenul. În prezent face cursuri particulare și desenează și acasă. 

„Mi-am descoperit pasiunea pentru desen înainte să vin la Colegiul Național Dinu Lipatti, pentru că eu desenez de la 3-4 ani. La grădiniță, eu fiind un copil foarte zglobiu, doamnele de acolo îmi dădeau o coală și creioane colorate și nu mă mai ridicam de acolo, pierdeam noțiunea timpului. Apoi părinții mi-au cultivat desenul. Mami și-a dat seama că nu e doar un talent, dar îmi și place să desenez. Întotdeauna m-a sprijinit și o face chiar și acum.

 

În spatele casei bunicii mele se află multe plante, păsările cântă și, într-un fel, mă relaxează și mă inspiră. În primul rând, în fiecare desen trebuie să fie o atmosferă. Eu desenez atmosferă numai pozitivă, nu și negativă, și fiecare planșă are nevoie de un suflet, de un lucru de acolo.”, a declarat Daria, potrivit Edupedu.ro.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea