Prolog la un an electoral sau cronica unor dezastre anunţate

# Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a găsit explicaţia pentru căderile masive de zăpadă: „Pedeapsă de la Dumnezeu că nu ne mai respectăm Dragobetele”. Aşa cum era şi firesc, în cadrul conferinţei de presă de săptămâna trecută, Preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, a privit cu clemenţă către primarii puşi la grea încercare de ninsorile abundente şi de viscolul care au dus la blocarea unor drumuri şi, în consecinţă, la izolarea unor comune.
Ca un tată iubitor şi de multe iertător, domnul preşedinte nu numai că nu şi-a dojenit fiii năpăstuiţi, spunând că aceştia abia mai reuşesc să îşi ducă bietele zile de azi pe mâine, dar a şi identificat cauza nenorocirilor abătute asupra noastră.
Până la urmă, nici Guvernul nu este atât de vinovat, nici Preşedintele, ci de vină suntem noi, păcătoşii de rând, căci ne-am lepădat de credinţa strămoşească şi de datina cea străbună:
„Avem şi noi o iarnă mai sănătoasă şi ne văităm. De miercuri (15 februarie n.r.) se redeschid şcolile, chiar dacă uliţele ar mai putea fi înzăpezite, dar ce să faci? Aşa e iarna: îţi iei traista în spinare şi te duci la şcoală. Pe vremea mea nu mai stăteai să te ia nici un microbuz din faţa porţii.”
„Cu patru miliarde la buget, cât are Primăria Recea sau Izvoru, cu ce să îşi mai achiziţioneze şi utilaje?”
Fiind întrebat de căte unul dintre jurnalişti cum va petrece de Valentine’s Day, Constantin Nicolescu a concluzionat , sentenţios, ca un adevărat patriarh al judeţului, moment în care în sala tronului s-a făcut linişte, iar toţi cei de faţă şi-au lăsat privirea în pământ şi nimeni nu a mai scos nici un cuvânt:
„Zăpada a fost şi o pedeapsă de la Dumnezeu că nu ne mai respectăm Dragobetele.”

Nordul judeţului este ameninţat de inundaţii

Într-o succesiune fatidică a evenimentelor nefericite, domnul Constantin Nicolescu, asemenea autorilor de tragedii antice, avertiza că, odată cu încălzirea climei, în partea de nord a judeţului, şi nu numai, va exista riscul de producere a inundaţiilor, dat fiind că râurile Topologul, Doamnei, Argeşelul nu au fost sistematizate, iar defrişările din zonă lasă practic descoperite cursurile din amonte, care vor putea creea mari probleme.
Din informaţiile de ultimă oră, nu se anunţă o creştere bruscă a temperaturii care să favorizeze o topite bruscă a zăpezii, dar contextul din ultimele zile scoate din nou la iveală aceleaşi deficienţe în planul administraţiei publice cu care ne confruntăm de ani de zile: subfinanţarea sistemului, lipsa de comunicare şi coordonare dintre instituţii, deresponsabilizarea şi învinuirea reciprocă a factorilor decizionali, nerspectarea angajamentelor şi lipsa de continuitate şi finalitate a proiectelor care sfârşesc uitate în sertare ori de câte ori are loc încheierea unui mandat electoral. Aceasta ne face să tragem concluzia, pentru a câta oară?, că politicienii se schimbă, dar necazurile cetăţenilor ba! Remus Ştefan

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea