Direcția Silvică Argeș: „Se vor efectua lucrări de regenerare pe o suprafaţă de 448 ha”

Direcția Silvică Argeș, prin directorul Armand Chiriloiu, a prezentat, săptămâna trecută, în cadrul Colegiul Prefectural Argeș, principalele activități pe care le are în derulare în acest an. În prezent, instituția acţionează pentru valorificarea şi exploatarea masei lemnoase din doborâturile şi rupturile de vânt produse în primăvara anului 2020 în urma fenomenelor meteorologice extreme. Volumul de masă lemnoasă afectat este de circa 500 mii m.c., iar suprafaţa afectată este de circa 10 mii hectare. Pe măsura exploatării masei lemnoase din suprafeţele afectate, se fac eforturi de a împăduri toate suprafeţele. „În  acest an se vor efectua lucrări de regenerări pe o suprafaţă de 448 ha, din care:

 

- 365 ha regenerări naturale;

 

- 83 ha împăduriri și 14 ha completări unde se vor folosi aproximativ 500 mii puieţi de răşinoase şi foioase, proveniţi din pepinierele proprii”, informează DS Argeș.

S-a diminuat volumul de lemn tăiat ilegal

Direcţia Silvică a intensificat paza fondului forestier. S-a diminuat considerabil volumul tăiat ilegal. Dacă în anul 2021 era înregistrat, conform DS Argeș, un volum total de 1.046 m.c., în 2009  era un volum tăiat ilegal de opt ori mai mare (de 8.506 m.c.). „Probleme deosebite privind paza sunt în pădurile private unde proprietarii nu au încheiate contracte silvice cu o structură silvică autorizată, iar personalul silvic din subordine nu are competenţe”, informează Direcția Silvică Argeș.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea