Primarul Cristian Gentea – mesaj pentru oamenii de cultură: „Vă mulțumesc pentru contribuția pe care o aduceți cunoașterii științifice a istoriei Piteștiului”

În cadrul manifestărilor prilejuite de aniversarea Zilelor Municipiului Pitești a avut loc Conferința națională de istorie cultură și civilizație „Pitești 634”, ediția a III-a, coordonată de Marin Toma, redactorul-șef al revistei-document „Restituiri Pitești”.

Comunicările au fost susținute de către reputați profesori universitari și oameni de cultură, dar și de studenți ai Universității din Pitești. Au fost dezvăluite aspecte inedite despre istoria orașului nostru, privind geneza și continuitatea, cultura și percepția externă, din epocile medievală și fanariotă până în contemporaneitate.

„Mă bucur să vă transmit un mesaj, dumneavoastră, celor care sunteți în elita intelectualității: vă mulțumesc pentru contribuția pe care o aduceți cunoașterii științifice a istoriei Piteștiului prin cercetările și lucrările dumneavoastră și vă felicit pentru fiecare pagină pe care o scrieți, cu efort dar și cu marea satisfacție de a lăsa cunoaștere celor interesați! Conferința națională de istorie, cultură și civilizație va intra în tradiția sărbătoririi urbei noastre de acum înainte, o vom îmbogății pentru că o vom aprecia mai mult și mai mulți, cu fiecare ediție! Mulțumesc domnule dr. Marin Toma, pentru toată activitatea dumneavoastră și pentru coordonarea acestei manifestări științifice, mulțumesc tuturor, profesori, istorici, studenți!”, a precizat primarul Cristian Gentea.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea