Lucrări suplimentare de 179.000 lei la Bazinul Olimpic din Pitești

Continuă lucrările la Bazinul Olimpic din Pitești, obiectiv care se află de câțiva ani, într-un proces amplu de renovare. Municipalitatea are în derulare două proiecte, unul cu fonduri europene, de modernizare, montare sistem panouri solare și eficiență energetică, și altul cu fonduri de la bugetul local, prin care este vizată reabilitarea propriu-zisă a clădirii, precum și amenajarea parcării.

Lucrările sunt realizate de două firme Construct Steel Market SRL (pentru proiectul finanțat prin fonduri europene) și Tempocom SRL (pentru proiectul realizat cu bani de la bugetul local). Ambele societăți îl au ca patron pe omul de afaceri Aurel Mitrea.

Valoarea totală a celor două lucrări este de peste 24 milioane lei. Se dorește redeschiderea Bazinului Olimpic Pitești în luna decembrie a acestui an.

În ultima ședință de Consiliu Local Pitești, din luna iulie, consilierii locali au aprobat aproximativ 179.000 de lei de la bugetul local pentru mai multe lucrări suplimentare necesare finalizării etapei a II-a a proiectului de reabilitare a Bazinului Olimpic. Suma totală pe care municipalitatea a acordat-o pentru acest proiect a ajuns la 8.618.503,64 lei.

În timpul execuției lucrărilor au apărut mai multe situații neprevăzute, în urma desfacerilor și a decopertărilor, care nu au putut fi cuprinse în proiectul tehnic. Astfel, a fost necesară suplimentarea Devizului General cu suma de 178.824,17 lei, TVA inclus.

În urma vizitelor în șantier, efectuate de conducerea Primăriei împreună cu dirigintele de șantier și constructori, s-a renunțat la unele lucrări, dar s-a solicitat și efectuarea unor lucrări suplimentare.

Pe partea de exterior, s-a cerut schimbarea circuitelor de alimentare electrică ale celor două centrale exterioare pentru sala bazinelor, în urma modificării puterilor echipamentelor noi. Circuitele nu au fost cuprinse în cele două proiecte aflate în execuție. În plus, sunt necesare lucrări privind împiedicarea scurgerii apei, în condiții rezonabile, de pe acoperișul cu panouri sandwich al fațadei principale, în placările cu Alucobond (grinzi înclinate și atic). De asemenea, vor fi efectuate și mai multe lucrări interioare.

În ceea ce privește amenajarea parcării de la Bazinul Olimpic, municipalitatea are în vedere micșorarea suprafețelor propuse pentru pavele, cu aproximativ 65 mp. Spațiul verde se va extinde păstrând și arbori aflați în zona cuprinsă între fațada principală și str. Costache Negri.

În urma sistemului de trafic propus de beneficiar, a se desfășura în zona pavajului este necesar montarea pavajului tip autoblocant, cu grosime adecvată pentru circulația autocarelor și microbuzelor (inclusiv a mașinilor de pompieri în cazul eventualelor intervenții). Va fi prevăzut și pavaj necesar ieșirii înspre zona Bowling cu autovehiculul. De asemenea, s-a stabilit și necesitatea montării unui sistem inteligent în vederea taxării și plății aferente serviciilor de parcare, se arată în notele de constatare din cadrul proiectului.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea