Pianista Luiza Borac, o piteşteancă pentru piteşteni

Filarmonica Piteşti organizează joi, 8 martie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, concertul simfonic dedicat femeii. Orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijorul Bogdan Vodă şi pianista Luiza Borac prezintă publicului meloman pagini din J. Brahms (Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră şi  Variaţiuni pe o temă de Haydn) şi J. Haydn (Simfonia nr 48 în do major „Maria Theresia”).
Născută la Piteşti, Luiza Borac a început studiul muzicii la Râmnicu Vâlcea, continuând la Bucureşti, unde a absolvit Liceul de Muzica George Enescu şi Conservatorul Ciprian Porumbescu. În afara Conservatorului din Capitală, urmează şi Conservatorul din Hanovra (Germania), precum şi cursuri de măiestrie la New York şi Salzburg. A obţinut numeroase premii naţionale şi internaţionale, culminând cu premiul BBC, un Oscar al CD-urilor din Marea Britanie.
A primit numeroase distincţii în ţară şi în afara ei, susţinând concerte şi recitaluri pe toate scenele lumii: Germania, Marea Britanie, Olanda, Cehia, Italia, Danemarca, Austria, Norvegia, Elveţia, SUA, la festivalurile Enescu, Aldeburgh, Grieg Oslo, Prokofiev Barbican Centre London, Chopin Viena şi Milano etc.
Panoplia discografică se remarcă prin transcrierea muzicală a lui Chopin, Liszt, Enescu.
A mai concertat la Filarmonica Piteşti, în deschiderea stagiunii 2010, când a primit ropote de aplauze pentru interpretarea pieselor semnate Fr. Chopin.
Bogdan Vodă a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, având dublă specializare: compoziţie şi dirijat orchestră, la clasele profesorilor Tiberiu Olah, respectiv Ludovic Bács. Din 2006 este cadru didactic la universitatea la care a fost student, predând disciplinele: Armonie, Forme muzicale, Polifonie, Teoria instrumentelor, Orchestraţie, Arta construcţiei melodice. Din 1999 este şi profesor titular de Ansamblu orchestral la Liceul de muzică George Enescu. A dirijat sute de concerte în Bucureşti şi la filormonicile din ţară, colaborând cu solişti consacraţi, dar şi cu tineri la început de carieră. Revine la Piteşti, unde a concertat în 2009, alături de foştii colegi, atunci când a fost aniversat maestrul Ludovic Bács, şi în 2010, alături de violonistul Vlad Stănculeasa.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea