Constantin Nicolescu şi Iani Popa fac orice compromis pentru a elimina „ciuma portocalie”

# Constantin Nicolescu: „PDL ia primarii de la PSD  printr-o campanie de intimidare, forţă şi şantaj!” # Constantin Nicolescu a racolat în PSD candidatul PNL pentru primăria Cepari, cu două luni înaintea alegerilor locale din 2008. Săptămâna trecută, la conferinţa Consiliului Judeţean, Constantin Nicolescu a comentat foarte dur trecerea primarilor PSD în tabăra adversă. Acesta a spus că PDL face o campanie de intimidare, forţă şi şantaj. Nu ştiu de ce este atât de deranjat preşedintele PSD de acţiunile acestea de racolare, căci dacă ne uităm cu câţiva ani în urmă vom vedea câţi primari s-au îmbrăcat în roşu, şi asta datorită lui Constantin Nicolescu, ce racola primari pe bandă. Vă vom relata mai jos cum a procedat domnul Nicolescu în comuna Cepari cu patru ani în urmă, cu două luni înainte de alegeri şi vă lăsăm să trageţi singuri concluzia.

Campania electorală la Cepari, anul 2008

În anul 2008, Ciobanu Cristian Alexei, actualul viceprimar, era membru PNL şi candidatul acestui partid pentru primăria Cepari. Deoarece era un contracandidat serios pentru actualul primar, preşedintele PSD a luat problemă în mână şi a rezolvat-o cum a ştiut domnia sa mai bine. I-a propus lui Cristian Alexei Ciobanu să treacă la PSD, uitând de culoarea galbenă a PNL, iar ca recompensă pentru această trecere i se oferea postul de viceprimar şi garanţia că va fi candidatul din partea PSD la alegerile din 2012, întrucât actualul primar, Minculete Gheorghe, este trecut de 70 de ani şi ar fi momentul să se retragă. Dar promisiunile făcute în campanie se mai uită, lucrurile se mai schimbă şi iată că în 2012 candidatul USL pentru primăria Cepari este tot actualul primar.

Vicele de la Cepari trece la PDL şi este susţinut de preşedintele PNL

Supărat de decizia lui Constantin Nicolescu și de faptul că discuţiile şi neînţelegerile din primărie se ţin lanţ, viceprimarul decide să treacă la PDL. Surpriza nu se opreşte aici. Preşedintele PNL îl susţine.  Dumitru Preda este cel care a fost forţat cu patru ani în urmă să candideze la primărie din partea PNL, întrucât partidul său a rămas cu două luni înainte de campanie şi fără preşedinte şi fără candidat la primărie. „Am acceptat acum patru ani să candidez şi chiar le-am făcut probleme PSD-iştilor. Îi făcusem varză în campania electorală. Sunt consilier local, dar cred că nu am făcut mare lucru pentru banii care i-am luat. Aş accepta să fiu consilier local şi fără bani, dar să pot face ceva pentru comună. În acest mandat nu am avut realizări. Chiar dacă mergeam cu o idee bună, primarul zicea că nu e bine, o lăsa aşa, şi la câteva luni o punea în practică şi spunea că e ideea lui. Eu nu pot să susţin un astfel de om”, declară preşedintele PNL Cepari.

Săptămâna trecută, Constantin Nicolescu şi Iani Popa au mers la Cepari

Imediat după trecerea lui Cristian Ciobanu la PDL, conducerea de la judeţ a USL-ului a purces la drum de ţară şi a oprit la Cepari. Şedinţă mare anunţată, toată lumea aştepta sosirea lui Constantin Nicolescu şi a lui Iani Popa. „Consilierii de la Cepari, căţeii cum le spun eu, sau mai bine spus pupincuriştii, s-au adunat cu o oră înainte ca să-l primească pe domnul Nicolescu”, spune Dumitru Preda. Şedinţă mare la care a fost invitat şi viceprimarul care tocmai ce trecuse la PDL. Acesta nu a putut fi prezent deoarece era plecat din comună. În schimb, susţinătorul său, preşedintele PNL s-a dus să ţină piept celor doi copreşedinţi ai USL. După îndelungate discuţii şi cu Iani Popa separat, şi cu Constantin Nicolescu, nu s-a ajuns la nicio concluzie. Iani Popa ar vrea să nu piardă un preşedinte de organizaţie şi i-a propus domnului Preda să candideze sub sigla PNL, dacă nu există şanse de înţelegere între PSD şi PNL. Constantin Nicolescu spune că au nevoie de fiecare om pentru a se termina cu ciuma portocalie şi nu accesptă plecarea lui Preda din PNL.

CONCLUZII

- Dumitru Preda îl susţine pe Cristian Ciobanu chiar cu riscul de a fi exclus din PNL
- Iani Popa nu îl exclude din partid
- Constanin Nicolescu vrea orice vot pentru a se termina cu ciuma portocalie
Încurcate sunt căile politice!
Liliana COSTACHE

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea