Pacienții nu trebuie să plătească testarea COVID la internarea în spital

Pacienții nu trebuie să plătească testul pentru depistarea COVID-19 la internarea într-o unitate sanitară, prevede un Ordin al Ministerului Sănătății, aprobat, săptămâna trecută, de ministrul Alexandru Rafila.

Ministerul Sănătăţii anunţă că pacienţii nu trebuie să plătească testul pentru depistarea COVID-19 la internarea într-o unitate sanitară. Ministrul Alexandru Rafila a aprobat un ordin privind unele măsuri ce se aplică de unitățile sanitare, în situații de risc epidemiologic de infectare cu virusul SARS-CoV-2. „Conform documentului, în vederea prevenirii și limitării infecţiilor asociate asistenţei medicale, unitățile sanitare publice pot organiza testarea pacienților pentru detecția infecției cu virusul SARS-CoV-2, în cadrul activității de screening la internare.Costurile activității de screening sunt suportate de unitatea sanitară publică din venituri proprii.”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății.

Managerii de spitale care nu respectă aceste prevederi pot fi demiși. „Managerii unităților sanitare publice au obligația de a dispune măsurile necesare în vederea asigurării accesului pacienților în unitățile sanitare publice, precum și accesului acestora la serviciile medicale, fără prezentarea rezultatului unui test pentru detecția infecției cu virusul SARS-CoV-2. Nerespectarea acestor prevederi de către managerii unităților sanitare publice constituie cauză de încetare a contractului de management, conform art. 184 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare.”, se mai arată în comunicat.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea