Baschetul argeşean la ceasul marilor confruntări

Aflată pe locul zece cu cinci etape înainte de încheierea sezonului regular al Campionatului Naţional de Baschet Masculin, având acumulate 34 puncte, echipa locală, BCM U Piteşti încă mai speră la o calificare pentru play-off.
Cunoscând potenţialul echipei şi capacitatea acesteia de a oferi cele mai frumoase surprize atunci când toate calculele par a-i fi potrivnice, credem că echipa anntrenată de Tudor Costescu şi de Sorin Căprărescu îşi poate atinge obiectivul.
Cucerirea Cupei Naţionale a României, după finala disputată în faţa timişorenilor de la Baschet Club, reprezintă, fără doar şi poate momentul de triumf al baschetbaliştilor noştri.
Dar cum întotdeauna şi fără nici o excepţie, noblesse oblige, terminarea „regularului” fără o situare în primele opt ar arunca într-un con de umbră această performanţă.

Cinci jucători, cinci meciuri, cinci săptămâni!

Chiar dacă evoluţia din ultimele două etape, disputate pe teren propriu, a lăsat mult de dorit (două înfrângeri consecutive, în faţa celor de la CSM Oradea cu 59-62, şi în faţa celor de la CSU Ploieşti cu 72-90), baschetbaliştii din Trivale, rămân în continuare în „cărţi”.
Urmează alte două confruntări consecutive pe teren propriu (miercuri, cu CSS Giurgiu şi sâmbătă cu BC Mureş Târgu Mureş), după care deplasarea de săptămâna viitoare la Târgu Jiu, pentru a da piept cu cei de la CS Energia Rovinari, urmată de o întoarcere acasă, unde în penultima etapă vor întâlni „răzeşii” de la Politehnica CSS Unirea Iaşi, ca, în final, să verse ultima picătură de sudoare cu CS Gaz Metan Mediaş. Ca într-un film de Hitchcock, suspansul ne va ţine cu sufletul la gură până în ultimul moment, când deznodământul ni se va lămuri în ultima secvenţă, chiar înainte de generic.

Începutul unui nou drum

Revenind la câştigarea Cupei României, trebuie să spunem că această performanţă, unică în istoria clubului (amintim că în 2000, baschetbaliştii piteşteni au reuşit să câştige titlul de campionă!) dă posibilitatea participării în Cupa Europeană, ceea ce, pentru sportul argeşean, înseamnă enorm.
Însă aşa cum afirma în repetate rânduri principalul Tudor Costescu, această performanţă trebuie susţinută de un efort managerial, sportiv şi financiar îndelungat.
Este vorba de o muncă ce trebuie continuată asiduu pe următorii cel puţin trei-patru ani.
Lotul trebuie întărit, urgenţa fiind, în opinia noastră, găsirea unui coordonator de joc care să dea luciditate şi coerenţă echipei, trebuie găsite formulele prin care banca de rezervă să fie funcţională, trebuie identificare resursele financiare care să permită achiziţii compatibile cu solicitările impuse de o evoluţie de top.
Dar rezolvarea chestiunilor legate de resursele umane nu este suficient. Participarea la competiţiile europene obligă Clubul la asigurarea unei logistici conforme cu anumite standarde proprii lumii civilizate.
Vorbim aici de extinderea Sălii Sportului, care, deşi a fost realizată în urmă cu cinci ani, nu este legată de Sală, vorbim de o îmbunătăţire substanţială şi generală a bazei materiale, dar, încă o dată şi mai ales, de o mai puternică susţinere financiară, pentru că a avea pretenţii europene şi de performanţă în general obligă la investiţii considerabile.

Sportivi versus politicieni?

Primarul Tudor Pendiuc a făcut deja promisiunea că va continua suţinerea echipei, dar acest lucru este departe de a fi suficient.
Garanţia venită din partea edilului-şef trebuie văzută şi în lumina actualei campanii electorale, când, în mod obişnuit, candidaţii promit de dragul promisiunilor.
Ne aducem aminte de tevatura făcută în ceea ce priveşte construcţia unui sediu nou destinat Filarmonicii sau a unui Spital de Urgenţă, pentru a ne rezuma doar la două puncte aflate în programul electoral al unora dintre politicienii mai de stânga sau mai de dreapta.
Dar cum viaţa în sine este de cele mai multe ori imprevizibilă, în locul sediului pentru filarmonică, piteştenii melomani s-au trezit cu o Fântână cântătoare, iar în locul Spitalului, cu câteva sensuri giratorii!

Sportul argeşean are nevoie de seriozitate şi susţinere!

Dar să nu ne pierdem speranţa şi să rămânem optimişti!
Nu vrem să dăm crezare unei ştiri apărute într-un săptămânal local, conform căreia Primăria ar pune deja sub semnul întrebării suţinrea echipei de baschet pentru sezonul competiţional viitor, mai cu seamă că din discuţiile purtate cu părţile implicate, o astfel de ipoteză sumbră nu are nici un fel de acoperire în plan real, neexistând discuţii, cel puţin oficiale, pe această temă.
Până când problema privind gestiunea Sălii Sportului din Trivale se va tranşa o dată pentru totdeauna (unii spunând că este mai bine ca Primăria să fie cea care o administrează, alţii că este mai bine să rămână în continuare sub „pălăria” Agenţiei Naţionale  pentru Sport şi Tineret), până când vor fi găsiţi banii necesari construirii unui lot capabil să performeze în mod consecvent, până când se va înţelege că Sportul nu are voie să fie politizat, noi rămânem în continuare într-o încordată aşteptare.
O aşteptare în care nisipul din clepsidră trece neţinând cont de scuze, justificări calendare electorale!
Remus Ştefan

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea