Începe judecata în dosarul educatoarei din Pitești care ar fi agresat trei copii la creșă

În această toamnă, la Judecătoria Pitești, începe procesul în care un educator puericultor, de la Creșa nr. 6 Trivale, este acuzat că ar fi agresat fizic mai mulți minori pe care îi avea în grijă. Educatoarea Petruța Iordache a fost trimisă în judecată pentru purtare abuzivă. Nu mai puțin de trei copilași au fost victimele femeii.

Recent, s-a constatat legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală, fiind dispusă începerea judecăţii pe fond. Primul termen al procesului a fost stabilit pe 8 noiembrie 2022.

În rechizitoriu, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești au susținut că o fetiță, în vârstă de 3 ani și 4 luni, a fost trântită, de educatoare, cu fundul de o oliță din plastic, care în urma impactului s-a și spart. În urma incidentului, micuța a suferit o vânătaie în zona intima. La câteva zile distanță, aceeași fetiță ar fi fost chiar strânsă de gât de educatoare, în prezența celorlalți copii din grupă. Mai mult, micuții, chiar și cei care nu pot vorbi încă, le-au arătat personalului de la creșă cum a strâns-o  inculpata pe fetiță de gât, fiind puternic afectați de gestul de agresiune. Agresivitatea de care a dat dovadă educatoarea reiese și față de un alt copil pe care l-ar fi lovit cu palma în zona feței. În urma impactului băiețelul, în vârstă de 3 ani și 3 luni, ar fi căzut cu fața la nivelul pământului. În urma impactului, copilașului a început să îi curgă sânge din nas, pătând și bluza cu care era îmbrăcat. Inculpata a susținut în fața celorlalte educatoare că micuțul s-a ciocnit cu un alt copil. În plus, pentru că bluza purta urme de sânge, a solicitat să fie spălată, chiar dacă în mod normal hainele murdare sunt înapoiate părinților pentru a fi spălate. Față de un alt băiețel, în vârstă de 3 ani și 6 luni, inculpata a folosit expresii jignitoare, numindu-l „nesimțit” de față cu ceilalți colegi din grupă.

Înainte de a se începe urmărirea penală față de educatoare, și Direcția de  Asistență Socială (DAS) Pitești a demarat o anchetă disciplinară ca urmare a sesizării formulate de șeful Serviciului Creșe Pitești. Ancheta acestora a fost, însă, suspendată pe perioada derulării anchetei penale. Inculpata se află, în prezent, sub control judiciar, timp în care n-are voie să exercite profesia de educator puericultor.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea