ARPO Curtea de Argeş, din nou, de vânzare

# În schemă a apărut un nou creditor, care a cesionat creanţa BCR # Laurențiu Dumitrana, adiministrator al LAURANCE DUM I.P.U.R.L: ”Nu știu dacă vom reuși să vindem, chiar dacă am redus prețul de pornire al licitației. Am umblat prin toată țara pentru a vinde ARPO...” # Liviu Nicolae, director comercial S.C. IPEE Admiral Trading Impex S.R.L.: “.... Motoarele economiei sunt oprite. Toţi bat pasul pe loc. Slabe şanse…”
Soc. Civ. Prof. LAURANCE DUM I.P.U.R.L., lichidator al debitoarei S.C. ARPO S.A, organizeazã în datele de 20 martie, 29 martie și 10 aprilie 2012, orele 14,00, la sediul debitoarei, LICITAȚIE PUBLICÃ deschisã cu strigare.
Vânzarea se efectueazã conform Hotãrârii Adunãrii Creditorilor din data de 27.10.2010 și 27.02.2012.
A. Se vând urmãtoarele BUNURI IMOBILE, la prețul de evaluare de 10.857.900 lei, iar prețul de începere a licitației este de 7.057.635 lei. Bunurile sunt intabulate în Cartea funciarã nr. 103 a localitãții Curtea de Argeș, numãr cadastral 159, astfel:
I. Construcții constând în pavilion administrativ, hala fabricã și anexe în
suprafațã totalã construitã de 29.375 mp, preț evaluare de 9.155.000 lei, preț de începere a licitației de 5.950.750 lei.
II. Teren în suprafațã de 56.805,29 mp, pe care sunt amplasate construcțiile de la pct. I., preț de evaluare de 1.702.900 lei, preț de începere a licitației de 1.106.855 lei.
Prețul total de începere a licitației este deci de 7.057.635 lei, preț la care se adaugã TVA.
Sub acest preț bunurile imobile nu pot fi adjudecate. Aceste bunuri imobile sunt ipotecate în favoarea creditorului S.C. SUPORT COLECT SRL.
B. Se vând, de asemenea, urmãtoarele BUNURI MOBILE (echipamente și utilaje) la prețuri reduse cu 50% din valoarea evaluatã, astfel:
Cuptor arderea a II-a 150.000 lei;
Cuptor electric tunel tip TP 24/120/25 E – 300.000 lei;
Cuptor electric cu conveyor pt. ardere decor - 300.000 lei;
Cuptor tip tunel – 200.000 lei;
Mașinã de turnat torți cu uscãtor – 4.950 lei;
Instalație rectificare prin turnare sub presiune – 34.600 lei;
Autoturism Fiat Tempra 1,6 SX – 2.300 lei.
Prețurile nu includ TVA.

Laurențiu Dumitrana, adiministrator al LAURANCE DUM I.P.U.R.L: ”Nu știu dacă vom reuși să vindem, chiar dacă am redus prețul de pornire al licitației. Problema nu este prețul, acesta este bun, nu este mare. Problema este că nu mai sunt bani, nu se mai fac investiții, nu se mai vinde și cumpără nimic. Am umblat prin toată țara pentru a vinde ARPO.”
Întrebat cu privire la noul jucător apărut în schema creditorilor de la ARPO, S.C. SUPORT COLECT SRL, Laurențiu Dumitrana ne-a dezvăluit: ”Firma a preluat creanța de la BCR, creditorul principal. Este cunoscut faptul că bunurile firmei erau ipotecate în favoarea BCR. Între bancă și firma menționată există un act de creanță, așa încât totul este în regulă…”

În primăvara anului 2009 intra în lichidare judiciară ARPO Curtea de Argeş, fosta fabrică de porţelan cunoscută la nivel mondial. De altfel, una din ultimele edificii industriale mari ale zonei Câmpulung – Curtea de Argeş rămase în picioare. Zona a resimţit – şi încă mai resimte – pierderea în hăţişurile economiei de piaţă a fabrici, pentru că sute de oameni şi-au pierdut astfel locurile de muncă.
ARPO a fost condamnată la moarte datorită, în primul rând, faptului că era o întreprindere energofagă. Consumurile de gaz şi curent electric – destinate funcţionării cuptoarelor de ardere a porţelanului, cuptoare de mare capacitate – erau fabuloase. Lichidatorii firmei au pornit cu un preţ de licitaţie de aproape 4 milioane de euro, preţ care a fost stabilit în urma evaluării activelor întreprinderii. Trebuie ţinut cont şi da faptul că ARPO este situată într-o zonă bună, de interes imobiliar, şi deţine câteva hectare de teren – cu acces auto şi feroviar. Cum însă criza a dus la o „coasere” a buzunarelor investitorilor, nimeni nu a fost interesat să cumpere fabrica ce a produs, ani de zile, porţelan pentru regii şi şefii de stat din toate continentele. Creditorul principal, BCR, şi-a dat acordul lichidatorilor pentru reducerea – din nou – a preţului de vânzare.
Liviu Nicolae, director commercial S.C. IPEE Admiral Trading Impex S.R.L.: ”Părerea mea este că ARPO arată dezastruos şi există mici şanse de a fi vândută. Nicăieri în ţară nu se mai investeşte, în momentul de faţă, cu impoyitele şi taxele actuale. Motoarele economiei sunt oprite. Toţi bat pasul pe loc. Slabe şanse…”

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea