Primăria din Leordeni a achiziționat trei sisteme fotovoltaice

# În primăvara anului viitor se dorește achiziționarea celui de-al patrulea sistem

Primăria Leordeni a făcut un pas curajos în vederea obținerii independenței energetice: a achiziționat trei sisteme fotovoltaice, menite să asigure consumul a trei instalații de pompare a apei din comună. Este vorba de un sistem fotovoltaic de 20 kw și de două sisteme de 25 kw.

Marian Ibric, primar: ”Așa este, am achiziționat trei astfel de sisteme: un sistem fotovoltaic pentru stația de apă de la Leordeni, unde sunt trei puțuri de mare adâncime și o stație de clorinare,  al doilea sistem este pentru satul Budișteni, unde avem puț și stație de pompare a apei și clorinare, și al treilea astfel de sistem va fi montat în satul Baloteasca, unde avem stație de clorinare și puț.”

 

Contractula  fost semnat la începutul lunii. Edilul șef speră ca, până la sfârșitul lunii noiembrie, aceste trei sisteme să fie montate.

 

În prima etapă, cele trei sisteme vor asigura consumul pe timp de zi pentru instalațiile menționate, urmând ca, atunci când se va primi aprobare, să fie conectate la sistemul energetic național pentru a duce, în rețea, surplusul de curent produs.

Marian Ibric a mai spus că, în primăvară, primăria dorește să mai cumpere un astfel de sistem pentru stația de epurare a apelor uzate, unde consumul de curent este, de asemenea, ridicat.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea