Rapsodia pe o temă de Paganini

Filarmonica Piteşti organizează joi, 22 martie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un concert simfonic în care, alături de orchestra simfonică a instituţiei şi dirijorul Vlad Agachi, va evolua, ca solistă, pianista Adriana Maier. În program: J. Brahms („Uvertura Academica, op. 80” şi „Simfonia nr. 4 în mi minor, op. 98”) şi S. Rahmaninov  („Rapsodia pe o temă de Paganini, op. 43”).
Adriana Maier s-a născut la Bucureşti, oraş în care a absolvit Liceul de Muzică „George Enescu”, la clasa profesorului Mircea Costache, şi Universitatea de Muzică, unde a studiat cu pianişti de prestigiu ca Dan Grigore şi Aurora Ienei.
Doctor în muzică, Adriana Maier este lector universitar, la clasa muzică de cameră, la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, şi este membră a ansamblului cameral Profil.
A concertat la filarmonicile din Braşov, Craiova, Ploieşti, Cluj-Napoca, Sibiu, Giurgiu, Bacău, Râmnicu-Vâlcea, Constanţa şi din străinătate, sub conducerea dirijorilor Ilarion Ionescu-Galaţi, Ovidiu Bălan, Gheorghe Costin,Theodor Costin, Paul Popescu, Daisuke Soga, Cem Mansur, Benno Foster, Itay Talgam şi a susţinut recitaluri în ţară şi în străinătate, desfăşurând o bogată activitate camerală în Olanda, Franţa, Grecia, Iugoslavia, Germania, Elveţia, Polonia. 
Pianista Adriana Maier este laureată la numeroase concursuri naţionale şi internaţionale, pintre care: „Concertino” (Praga), „Eduard Flipse” (Rotterdam), „E.P.T.A.” (Belgrad), „George Enescu”, „Constantin Silvestri”, „Ionel Perlea” (Bucureşti). Adriana Maier revine la Filarmonica Piteşti, unde a concertat în recitaluri camerale.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea