Cinci eroi din Argeș, premiați de Prefectură. Exemple de umanitate

Au fost momente festive, pe 30 noiembrie, la sediul Instituției Prefectului Argeș. Prefectul Radu Perianu a premiat umanitatea. Cinci argeșeni, angajați MAI  și MAPN, au fost felicitați pentru curajul de care au dat dovadă pe parcursul acestui an, prin acţiunile lor fiind salvate vieți și bunuri.

Cinci nume, cinci oameni, exemple de umanitate și responsabilitate:

- plutonier adjutant șef Valentin Gabriel Gîrteajă;

- comisar șef Ion Dragoș Tinca;

- căpitan Iulian Necuță;

- plutonier major Marius Cristinel Ilă;

- căpitan Ionuț-Adrian Usturoi-Neamțu.

„Într-o ceremonie care a avut loc astăzi la Instituția Prefectului județului Argeș, am felicitat cinci argeșeni, angajați MAI  și MAPN, care ne pot fi modele tuturor prin acțiuni pe care le-au avut ca să ajute societatea din care facem parte. Ne-am arătat aprecierea față de oameni care, prin gesturile lor, au arătat că România adevărată este compusă din români cu suflet mare care, atunci când este nevoie, nu pregetă să pună umărul și să dea o mână de ajutor fără să aștepte vreo răsplată. Prin acești oameni, demonstrăm că România are prezent și viitor. A fost un eveniment făcut din dorința de a le arăta tuturor românilor că aceștia suntem noi, cu suflet mare și dorința de a ajuta”, a precizat prefectul Radu Perianu.

În continuare, vă prezentăm pe cei cinci argeșeni și faptele acestora:

Subofițerul care ajută oamenii ce au nevoie de scaune rulante

Plutonier adjutant șef Valentin Gabriel Gîrteajă este subofițerul care ajută oamenii ce au nevoie de scaune rulante  Militar al Jandarmeriei Argeș, acesta a alergat singur și în familie. Este ciclist și a participat la zeci de concursuri. Toate competițiile la care a concurat Valentin Gabriel Gîrteajă au fost umanitare și a reușit ca la finalul lor să strângă banii necesari pentru scaune rulante. “Zi de zi sunt copii și adulți care își pierd mobilitatea în diferite accidente sau din cauza unor afecțiuni medicale și au nevoie de scaune rulante potrivite să se deplaseze și să-și ducă viața mai departe. Ceea ce pentru noi nu e un efort semnificativ, pentru oamenii care au nevoie de scaune rulante poate fi șansa de a ieși din izolare!” – le spunea Valentin oamenilor la unul dintre concursuri.  A participat la Maratonul Internațional București, edițiile 2018-2022, la Bikeathon, edițiile 2019-2022, ambele cu scopul de a strânge fonduri necesare persoanelor cu dizabilități și la Ștafeta Invictus, edițiile 2021-2022, în memoria eroilor și veteranilor din teatrele de operații.

Polițistul care a salvat doi tineri de la înec

Comisarul șef Ion Dragoș Tinca este polițistul care a salvat doi tineri de la înec. Incidentul s-a întâmplat în luna iunie, la Mioveni, în zona Bemo, iar despre curajul comisarului șef Ion Dragoș Tinca s-a vorbit apoi în toată țara. În râul în care a intrat polițistul erau doi tineri care se ţineau cu greu de o creangă, pe un bolovan aflat în albia râului cu debit ridicat. Nu puteau înota și sperau doar să se mai poată ține și să nu fie luați de apa învolburată. Ofițerul a ajuns la ei și i-a stabilizat până când au venit pompierii care i-au scos pe tineri din râu, unul câte unul. Au fost consultați de medici și nu au avut nevoie de spitalizare.

Pompierul care a salvat mașinile din calea focului

Căpitan Iulian Necuță este pompierul căruia îi mulțumesc toți vecinii că le-a salvat mașinile din calea focului. Într-o seară, acesta a văzut din balconul apartamentului din Pitești că o mașină arde în fața blocului. Era liber, dar asta nu a contat. A fugit să stingă flăcările și să protejeze autoturismele din apropiere. A reușit, ajutat și de un vecin, până când au sosit colegii lui cu autospecialele. Știm cu toții cât muncește fiecare om ca să își cumpere  o mașină. De aceea, pentru că datorită lui, mai mulți piteșteni și-au găsit bunurile întregi, merită felicitat.

Subofițerul care a câștigat respectul celor din jur

Plutonier major Marius-Cristinel Ilă este subofițerul sprijin în comunitate. Încrederea și respectul celor din jur sunt lucruri pe care ni le dorim cu toții. Le-a câștigat plutonierul major Marius-Cristinel Ilă, atunci când vecinii l-au chemat în ajutor să le stingă acoperișul care luase foc. A fost primul la care s-au gândit, iar subofițerul le-a arătat că au făcut foarte bine. A sunat la 112, a dat detaliile clare despre ce este la fața locului și apoi a sărit chiar el să oprească flăcările. Nici pentru Marius Cristinel Ilă nu a contat faptul că era în timpul liber, iar de astfel de oameni avem mereu nevoie în jurul nostru.

Militarul care coordonează campanii umanitare

Căpitan Ionuț-Adrian Usturoi-Neamțu este  militarul care apără două bogății, sănătatea și istoria.  Poți avea orice în viață, cel mai important rămâne să fii sănătos. Anual, mii de oameni ajung în grija medicilor și au nevoie de sânge, iar speranța lor este în donatori. Căpitanul Ionuț Usturoi Neamțu a organizat și a coordonat trei campanii de donare de sânge. A colaborat cu Centrul de Transfuzie Sanguină Pitești, și-a convins colegii militari să doneze sânge ce a ajuns la pacienți din Argeș și nu numai. A coordonat și mai multe campanii umanitare pentru copii în dificultate.

De asemenea, căpitanul Ionuț Usturoi Neamțu este omul care a reușit un lucru extraordinar pentru păstrarea istoriei noastre, s-a ocupat de întreținerea mormintelor istorice din localitățile Dragoslavele și Lerești.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea