Instanța i-a respins primarului de la Aninoasa cererea privind prescrierea faptelor în dosarul de evaziune

Decizie importantă a Tribunalului Argeș în dosarul de evaziune fiscală în care este acuzat Nicolae Marius Manole, primarul comunei Aninoasa! La ultimul termen de judecată, pe 25 noiembrie, instanța i-a respins inculpatului cererea privind constatarea intervenirii prescripţiei. Astfel, cauza a fost repusă pe rol în vederea reluării cercetării judecătorești.  Următorul termen de judecată a fost stabilit abia la anul, pe 19 ianuarie. În decembrie 2019, Nicolae Marius Manole, actualul primar al comunei Aninoasa și  fost consilier județean, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată (17 acte materiale). Alături de acesta, mai este acuzată o persoană pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată (12 acte materiale) și firma SC Comet Total Center. Parte civilă în dosar s-a constituit ANAF. De asemenea, în cauză procurorii au dispus instituirea sechestrului asupra unui imobil care aparține primarului Marius Manole.

Edilul a contestat și raportul ANI în care a fost găsit în stare de incompatibilitate

De asemenea, necazurile au continuat și în acest an pentru edilul de la Aninoasa. În august 2022, acesta a fost găsit de Agenția Națională de Integritate (ANI) în stare de incompatibilitate. ANI susține că firma soției lui Marius Manole ar fi încheiat mai multe contracte cu instituții aflate sub autoritatea Consiliului Județean Argeș, în perioada în care acesta deținea funcția de consilier județean.

„În perioada exercitării mandatelor de consilier județean (2016 - 2020 și 2020 - 2024), societatea comercială în cadrul căreia soția sa deține calitatea de asociat unic și funcția de administrator unic, a încheiat în intervalul 25 iunie 2019 – 03 iunie 2021, 3 contracte de prestări servicii medicale și 4 acte adiționale la acestea în valoare totală de 16.352 Lei, cu instituții aflate sub autoritatea C.J. Argeș. Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 90, alin. (2) din Legea nr. 161/2003”, se arată în comunicatul emis de ANI.

Primarul Marius Manole a contestat, în instanță, raportul de evaluare întocmit de Agenția Națională de Integritate. În luna noiembrie, Tribunalul Argeș a declinat competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Curţii de Apel Piteşti.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea