Elevii si profesorii Liceului Teoretic Costești la Parlamentul European de la Strasbourg

Constituind o excepţională recidivă, după ce în anul 2010 au mai reuşit o astfel de izbândă, vizita elevilor Liceului Teoretic Costeşti la Parlamentul European, ca urmare a concursului Euroscola este unul din lucrurile frumoase care se întâmplă în învăţământul argeşean. Coordonaţi şi pregătiţi de profesoarele Alexandra Soare şi Silvia Badea, elevii din Costeşti şi-a adjudecat primul loc între cele zece licee din România selectate de juriul concursului. Elevii şi cele două profesoare au fost primiţi pe data de 17 februarie 2012 în clădirea Louise Weiss a Parlamentului European fiind întâmpinaţi de oficialii de la Strasbourg şi prezentaţi plenului parlamentului, alături de alte licee câştigătoare din Uniunea Europeană.Acţiunea s-a desfăşurat  după un regulament strict şi a cuprins mai multe momente. Jocul Eurogame a fost unul dintre ele: cei aproximativ 400 de adolescenţi prezenţi au format echipe mixte de câte 4 elevi din ţări diferite (grupuri multilingve), care au avut de răspuns unui chestionar cu întrebări de cultură generală legată de UE (istoric, instituţii, tratate, simboluri, state, etc), întrebări formulate în cele 23 de limbi oficiale ale UE, încurajând în acest fel colaborarea dintre copiii diferitelor state şi folosirea cunoştinţelor de limbi străine. Primele 4 echipe care au răspuns cel mai bine la chestionar au intrat în finală. Un aspect demn de luat în seamă este faptul că din cele 4 echipe finaliste, 3 au avut în componenţă copii români de la Liceul Teoretic Costeşti, iar din echipa câştigătoare  a făcut parte şi eleva Cîrstea Mihaela. Învingătorii au primit câte o medalie.
Reprezentanţii administrativi ai Parlamentului European au prezentat elevilor instituţia, generându-se întrebări şi dezbateri despre construcţia europeană şi priorităţile acesteia, temele fiind pregătite în prealabil în şcoli împreună cu profesorii coordonatori.
Încheierea zilei s-a făcut în sala plenară, după prezentararea rapoartelor adoptate de grupele de lucru, cuprinzând sinteza acţiunii şi propuneri, şi după înmânarea premiilor pe acordurile imnului european.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea