CCIA Argeș: „Facem apel la solidaritatea partenerilor europeni pentru rezolvarea blocadei Schengen!”

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș, reprezentantă a mediului de afaceri din județ, își exprimă profunda dezamăgire și revolta pentru votul negativ dat României în privința aderării la spațiul Schengen.

„Într-o perioadă extrem de complicată din punct de vedere al securității și stabilității în întreaga lume, Austria a ales să joace cartea aroganței, a auto-suficienței și a dezbinării și să blocheze accesul României la zona Schengen, folosindu-se de false argumente și pretexte. Austria a sfidat la scenă deschisă Comisia Europeană, Parlamentul European, regulile comun acceptate și dovezile care arată limpede că țara noastră îndeplinește toate condițiile și standardele de acces în spațiul Schengen. Votul Austriei întoarce România în vremuri triste, când accesul către Europa de Vest necesita zeci de aprobări și luni, chiar ani de așteptare. România a crezut și crede în spiritul Uniunii Europene, în valorile și principiile pe care aceasta le promovează.

 

În acest spirit, România și-a deschis larg și permisiv porțile pentru investițiile străine și a făcut tot ce i-a stat în puteri și - chiar mai mult decât atât - pentru a facilita libera circulație a bunurilor, serviciilor, persoanelor și capitalurilor. Profitând de deschiderea României către Occident și de aderarea la Uniunea Europeană, Austria a devenit cel de-al treilea cel mai mare investitor străin în România, cu afaceri care au depășit 12,2 miliarde de euro în 2021.

 

Cu cifrele pe masă și cunoscând perfect așteptările legitime ale României, de peste 11 ani, de accedere la spațiul Schengen, Austria a votat cinic, populist și total arbitrar împotriva României. Nu au contat nici calculele hârtiei care arată pierderi anuale de zeci de miliarde de euro pentru România și pentru toți partenerii ei comerciali, nici vocile românilor care simt o nouă umilință și discriminare.

Pe baza tuturor acestor considerente, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș consideră o urgență rezolvarea blocadei Schengen, inclusiv luarea în considerare a trimiterii Austriei în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene. Facem totodată apel la solidaritatea partenerilor europeni, pentru a condamna acest tratament ostil și discriminatoriu și a face dreptate în această speță! România nu este țară de mâna a doua în Uniunea Europeană și are dreptul legitim la respect și tratament egal!”, se arată într-un comunicat emis de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș, instituție condusă de președintele George Caval.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea