A început Programul ”Rabla 2012” pentru persoane fizice

# Proprietarii - persoane fizice se pot adresa firmelor colectoare, pentru casarea autoturismelor vechi, în perioada 3 aprilie - 19 noiembrie 2012. Sesiunea 2012 a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional, cunoscut sub numele de ”Programul Rabla” a demarat în data de 19 martie 2012.
Potrivit Directorului Executiv al ARPM Pitesti, domnul Zoltan KALMAN: “Ghidul de finanţare al acestui program, pentru anul în curs, a fost aprobat prin Ordinul Ministrului Mediului si Padurilor nr. 981/2012, care stipulează că sunt eligibili operatorii economici cu personalitate juridică romană care au ca obiect de activitate colectarea si tratarea vehiculelor scoase din uz, respectiv producerea şi/sau comercializarea autovehiculelor noi.
Pentru acest an, Administraţia Fondului pentru Mediu a prevăzut un buget de 114 milioane lei, care permite scoaterea din uz a 30.000 de autoturisme mai vechi de 10 ani. Ca şi în 2010 şi 2011, cuantumul primei de casare este 3.800 lei, fiind exprimată  printr-un tichet cu valoare nominală. De asemenea, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pot fi utilizate cel mult 3 tichete valorice.
Prin Programul Rabla, în ultimii 2 ani au fost casate 305.964 autoturisme uzate şi au fost achiziţionate 101.766 autoturisme noi, dintre care, 40.269 de origine autohtonă.
În perioada 19 - 28 martie 2012 s-a desfăşurat înscrirea în vederea validării a colectorilor şi producătorilor. Dosarul de validare se depune legat, paginat şi opisat, într-un singur exemplar, în plic sigilat, la registatura finanţatorului sau poate fi transmis prin orice mijloc care asigură confirmarea primirii acestuia de către finanţator în perioada sesiunii de înscriere.   
Lista producătorilor, importatorilor de autoturisme şi distribuitorilor autorizaţi să participe în anul 2012 la Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional, precum şi cea a operatorilor economici autorizaţi să desfăşoare activităţi de colectare şi tratare a vehiculelor scoase din uz vor fi publicate pe site-ul AFM, www.afm.ro, în cadrul secţiunii Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2012”.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea