Eveniment editorial de excepție la Biblioteca Județeană Argeș

# În prezența unor personalități marcante, directorul Octavian Sachelarie a lansat volumul ”Triunghiul cunoașterii-carte, lectură, bibliotecă” Sala de Conferințe a Bibilotecii Județene Argeș, joi, 22 martie, la prânz. Oameni de cultură. Oficialități. Scaune aduse în grabă pentru ultimii sosiți, peste capacitatea sălii. Alți oameni de cultură. Alți directori de instituții. Profesori. Studenți. Octavian Știreanu. Conf. univ. dr. Elena Tîrziman, directorul general al Bibliotecii Naționale a României. Președintele Asociației Bibliotecarilor din România, prof. univ. dr. Mircea Regneală. Robert Coravu, redactorul şef al Revistei de Biblioteconomie. Dan Iordăchescu – editor. Simona Bucura Oprescu - vicepreşedintele CJ Argeş. Mențiune specială pentru doamna vicepreședinte, care participă cu o regularitate demnă de remarcat la manifestările culturale ale urbei. Presă, multă presă. Cam toată presa din județ, de fapt. Și toți, și toate pentru o carte - ”Triunghiul cunoașterii-carte, lectură, bibliotecă” și, desigur, pentru autorul acesteia, conf. univ. dr. Octavian Mihail Sachelarie.
”Ostilitățile” au fost conduse de o adevărată grație, Denisa Popescu, expert cu diplomă în mânuirea armonioasă a cuvintelor. Aceasta, ca o adevărată și bună gazdă, i-a lăsat pe doritori să spună câteva cuvinte. L-a lăsat chiar și pe autor, remarcând însă că este mult mai emoționat decât cu alte ocazii. Orecum normal dealtfel...
Elena Tîrziman, directorul Bibliotecii Naționale a României: ”Biblioteca argeșeană este una dintre cele mai bune din țară. Și asta nu numai datorită amplasării ultracentrale, cât mai ales pentru că a fost și este condusă de profesioniști adevărați în acest domeniu.”
Președintele Asociației Bibliotecarilor din România, prof. univ. dr.  Mircea Regneală: „Este o carte interesantă pentru toţi cei care vor să vadă care este statutul bibliotecii, o carte modernă, importantă, care reprezintă problemele şi frămîntările unei bresle care caută să îşi găsească locul ce i se cuvine. Autorul face o sinteză între ce în-seamnă  cartea clasică pe hîrtie  şi cartea modernă în format digital“.
Octavian Sachelarie: „Cîte laude am primit acum nu am primit în 33 de ani de bibliotecă şi este foarte reconfortant. Este o carte care înseamnă mult pentru mine, fiindcă este altfel. Nimic nu se naşte din neant, există o tradiţie culturală, au fost nişte oameni care au ars aici pentru un ideal, iar eu am avut modele“ S.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea