”Sunt omul care face ceea ce promite, şi locuitorii orașului au certitudinea că banul public nu va fi cheltuit niciodată pe lucruri invizibile”

# Declară Dorin Bărbuceanu, primarul oraşului Ștefăneşti. O persoană amabilă, deschisă la sugestii și – lucru destul de rar întâlnit – deschisă, poate chiar mai mult, la reclamații. Totul este atent analizat, împreună cu o echipă bine formată. Gândirea pragmatică a profesorului de matematică este ușor de observat în teren, în deciziile luate. Pentru că Dorin Bărbuceanu, deși de 12 ani primar, nu a renunțat niciodată să fie profesor și, mai ales, să fie dascăl. Tot timpul este dispus să asculte, să analizeze, să rezolve. Proiecte cu finanțare europeană, apă, asfalt, canalizare, sistematizare – sunt priorități ale edilului din  Ștefănești, priorități care vor fi tratate cu seriozitatea deja dovedită și în următorii patru ani. Pentru că, se pare, cetățenii știu cine este viitorul primar...
# Domnule primar sunteţi un om ce parcurge ultimele luni al celui de-al treilea mandat. Veţi mai candida? Dacă da, de ce?
- Răspunsul este categoric da. De ce? Pentru că am o bogată experienţă, am voinţă, am puterea necesară şi am obligaţia de a continua proiectele începute.
# Care credeţi că sunt atuurile care vă impun?
- Cei 12 ani de mandat mi-au permis să capăt o experiență care să-mi permită să pot aborda orice problemă pe care o poate ridica un cetăţean. Multiplele cursuri pe diverse domenii de activitate la care am participat îmi permit să pot soluţiona toate problemele existente într-o unitate publică. Profesia şi seriozitatea de care am dat dovadă reprezintă, cred, un atu de necontestat. Sunt omul care face ceea ce promite, şi locuitorii orașului au certitudinea că banul public nu va fi cheltuit niciodată pe lucruri invizibile.
# Urmează o campanie dură, considerată una dintre cele mai grele şi mai murdare de după 1990. Cum o veţi aborda?
- Aşa cum am abordat cele patru campanii prin care am trecut până în prezent, cu calm, cu decenţă, cu demnitate. Sunt un om care şi-a făcut întotdeauna o campanie pozitivă bazată pe rezultate concrete, pe promisiuni concrete şi realizabile. Niciodată nu m-am prezentat în faţa unui cetăţean cerându-i să mă aleagă pentru că celălalt candidat, sau ceilalţi candidaţi au tot felul de defecte, sau şi mai rău, să fac cel mai mic atac faţă de viaţa personală a acestora.  Mi-am câştigat dreptul în societate pe propria muncă şi nici măcar o campanie electorală nu poate să mă determine să mă abat de la propriile concepte. Mai mult, consider că în 12 ani de mandat cetăţenii oraşului Ştefăneşti au avut ocazia să mă cunoască, să aibă încredere în mine, să-şi consolideze poziţia faţă de credibilitatea asupra a ceea ce propun şi fac.
# Credeţi că o continuitate a mandatelor este un avantaj sau un dezavantaj pentru cetăţean?
- Din experienţa pe care o am, cât şi din analiza rezultatelor altor primari ce au o continuitate a mandatelor este un mare avantaj pentru comunitate. Sunt proiecte care se pot derula pe cel puţin trei ani până ajungi la finanţare, iar întreruperea mandatului înseamnă de cele mai multe ori întreruperea acestuia, sau în cel mai rău caz întârzierea lui. Un exemplu concret poate fi proiectul pe capitolul învăţământ, demarat în 2007 şi continuat în mandatul 2008-2012, cu un final nu la îndemâna oricui (o sală de sport de 1000 mp, un edificiu pentru ateliere şcolare, săli de teorie şi practică, două grădiniţe). Totul s-a construit o parte pe fonduri guvernamentale, neabandonate când acestea au fost sistate şi duse la bun sfârşit cu surse proprii.
# Puteţi vorbi şi acum de situaţii de acest gen?
- Da. De mai bine de trei ani, la nivelul judeţului Argeş, ne asociem şi ne asumăm prin zeci de hotărâri de consilii locale, răspunderi peste răspunderi, pentru a putea accesa fonduri europene, pentru extinderea reţelei de apă şi canalizare, şi abia în acest an putem începe efectiv să demarăm lucrarea. Este un proiect bazat pe încredere şi serizitate, pe colaborare şi asumare şi o schimbare a partenerilor poate avea efecte nu din cele mai bune pentru comunitate. Nu spun că acest proiect nu poaste să se deruleze fără mine, spun însă că primarul Bărbuceanu reprezintă un factor de siguranţă pentru buna derulare a acestuia.
# Sunteţi un om bogat?
- Nu. Am muncit toată viaţa pentru a asigura familiei un trai decent şi consider că  adevărata bogăţie a mea este familia. Până la vârsta de 56 de ani am reuşit să construiesc o casă, am o maşină şi o familie cu care mă simt excelent, motiv pentru care propria gospodărie reprezintă hobby-ul meu şi locul de refugiu.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea