Jurnaliștii argeșeni au luat lecții de finanțe publice

Hotelul Ramada a găzduit festivitatea de încheiere a seminarului "Jurnalistul finanțist. Relația dintre autoritățile publice locale, contribuabili și mass-media". Aceasta a finalizat un șir de trei zile de dezbateri pe teme legate de finanțe în cadrul unei manifestări organizate de către Direcția Generală a Finanțelor Publice Argeș, Universitatea din Pitești și Asociația Oamenilor de Afaceri Argeș.
Seminarul a prilejuit, în prima zi, întâlnirea cu Dumitru Borțun, președintele Juriului de Onoare al Asociației Române a Profesioniștilor

în Relații Publice, care a prezentat o viziune extrem de simplă a relațiilor dintre instituțiile publice, cetățeni și presă, insistând pe faptul că prioritatea acestora trebuie să fie în permanență interesul public. O altă personalitate apreciată fără rezerve în cadrul seminarului a fost jurnalistul Radu Soviani, de la The Money Channel, care, în stilul său deja cunoscut, a subliniat care sunt slăbiciunile economiei românești. Cea de-a doua zi a debutat cu prezentarea lui Daniel Iustin Marinescu, director în cadrul Ministerului Administrației și Internelor, care a trecut în revistă organizarea administrației locale și centrale, insistând asupra echilibrării bugetelor locale. A urmat Dorin Falcă, șeful DGFP Argeș, care și-a expus viziunea managerială pe care o aplică în cadrul instituției. În ultima zi a seminarului s-a discutat, printre altele, despre relația dintre bănci și clienții acestora, persoane fizice, juridice și reprezentanții administrației locale. După aceasta, a suscitat un real interes prezentarea lui Ion Busuioc, director în cadrul ANAF, care a vorbit despre relația dintre autorități publice și contribuabili. La finalul dezbaterilor, gazdele, adică Dorin Falcă și Anca Banu, purtător de cuvânt al instituției, au acordat jurnaliștilor care au participat la seminar diplome și câte un trofeu personalizat. Cu această ocazie s-a abordat, ad-hoc, și subiectul delicat al independenței și profesionalismului jurnaliștilor, discutat de ziariști cu reprezentanți ai administrației și cu studenții de la jurnalism. Ultimul cuvânt l-a avut Dorin Falcă, directorul executiv al DGFP Argeș exprimându-și intenția de a relua seminarul în 2013, indiferent dacă va mai fi sau nu șef al instituției.     A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea