ADIO ajutoare sociale pentru persoanele apte de muncă!

De la 1 ianuarie 2024, se va schimba modul de acordare a ajutoarelor sociale! Dacă, în prezent, mii de români sunt abonaţi la venitul minim de incluziune, dar sunt apţi de muncă, de anul viitor acest lucru nu va mai fi posibil. Deputaţii PSD au susţinut în Camera Deputaților ca ajutorul social să ajungă doar la cei care au nevoie cu adevărat de el, nu la oamenii leneşi.

„Alături de colegii din PSD am susținut în Camera Deputaților ca ajutorul social să ajungă doar la cei care au nevoie cu adevărat de el, în special la familiile cu mulți copii sau la cei care nu pot munci.

 

Nu putem fi de acord ca sprijinul social să fie o formă de întreținere a celor care sunt apți, dar nu vor să muncească!

 

Am votat proiectul de lege privind aprobarea OUG 114/2022 pentru modificarea și completarea Legii nr.196/2016 privind venitul minim de incluziune, care prevede modificarea sistemului de ajutoare sociale de la 1 ianuarie 2024, atunci fiind programat să apară venitul minim de incluziune, ce va cuprinde venitul minim garantat și alocaţia pentru susţinerea familiei.

Cine refuză consilierea, cursurile de calificare și locurile de muncă oferite de AJOFM, înseamnă că nu are nevoie de sprijinul statului și nu va primi venitul minim de incluziune”, a declarat deputatul PSD de Neamț, Oana Bulai.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea