Câteva firme din Pitești au rupt în două licitațiile multianuale de întreținere organizate de Compania de Drumuri Naționale

# Grupul de firme menționat a câștigat aproximativ o treime din licitațiile organizate la nivel de țară. Licitațiile multianuale cunoscute sub numele de ”Lucrări și servicii de întreținere curentă iarnă-vară a drumurilor naționale”, licitații organizate pentru perioada 2012-2014 au oferit o premieră națională. Premiera constă în faptul că aproximativ o treime dintre acestea au fost câștigate de un grup de firme din Pitești, grup de firme care i-a ”rupt”, dacă ne este permisă exprimarea, pe greii licitațiilor de infrastructură și construcții din București. Stadiul licitațiilor organizate de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România este aproape finalizat, sumele nu sunt deloc de neglijat. Iată câteva exemple:
La Pitești (lot 6 SDN Pitești) licitația a fost organizată pentru o valoare maximă de 53 milioane lei noi. La licitație s-au înscris două asocieri de firme, una formată din Argecom-Alpha Design-Simarc-Valah Construct, iar a doua formată din Straco Grup și General Trust.  Primii au avut și cea mai avantajoasă ofertă financiară, de cca. 45 milioane de lei noi, sumă considerabil mai mică decât valoarea maximă estimată de CNADNR.
La Râmnicu Vâlcea a licitat aceeași asociere din Argeș, având ca lider, de data aceasta, pe Alpha Design Build Group. Și aici piteștenii au avut cea mai bună ofertă financiară, de aproximativ 43 milioane lei noi. Suma maximă alocată de autoritate era de aproape 51 milioane.
La Buzău, licitație pentru care CNADNR a alocat maxim 35.000.000 lei noi, aceeași asociere s-a prezentat și a și câștigat, cu o sumă ofertată de cca. 30.000.000 lei.
Laurențiu STOICA

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea