Vidraru S.A. Curtea de Argeș a cumpărat de la acționarul său majoritar, Tudor Dumitru, un teren în București

# Valoarea tranzacției este una record: 6,4 milioane euro, adică aproximativ 4.000 de euro/m.p. Omul de afaceri Dumitru Tudor (foto) a devenit acţionar majoritar la SC Vidraru SA, cel mai mare proprietar de spaţii comerciale din Curtea de Argeş, după ce a plătit 1,5 milioane euro pe un pachet de 49,96% din acţiuni, preluat de la SIF Oltenia la începutul anului 2010. După ce Tudor a preluat compania de la SIF Oltenia, firma de închiriere şi-a dublat profitul. În prima jumătate a anului trecut, Vidraru a raportat un profit în creştere de 2,2 ori, respectiv 801.000 de lei deşi afacerile au crescut cu numai 5%, la 1,5 mil. lei. Tudor Dumitru a vândut acum două săptămâni către firma de închiriere Vidraru Curtea de Argeş (VIRU), la care deține în momentul de față de 88,4% din total acțiuni, un teren situat în Cartierul Francez din Capitală, în apropierea lacului Herăstrău, pentru suma de 6,4 mil. euro, respectiv un preţ de 3.960 de euro/mp.
Acesta este unul dintre cele mai mari preţuri vehiculate în ultima perioadă pe piaţa imobiliară din România, iar, potrivit convocatorului companiei, acesta a rezultat în urma unui raport de expertiză realizat de un expert evaluator imobiliar membru al ANEVAR, fără să precizeze numele evaluatorului (zf.ro).
Terenul este evaluat în cadrul tranzacţiei la o valoare care depăşeşte de circa două ori actuala capitalizare a firmei Vidraru, de 14,3 mil. lei (3,3 mil. euro). Vidraru urmează să contracteze un credit de 2,75 mil. euro de la BRD Société Générale pentru achiziţia terenului de la Tudor, iar restul de 3,6 milioane de euro va fi plătit în rate până în anul 2025.
Alex SILVESTRU

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea