De 30 de ani, nicio investiţie la Barajul Vidraru, pentru a preveni riscurile seismice!

Barajul Vidraru a fost proiectat să reziste la un cutremur de 8,5 grade. După Revoluție, niciun guvern nu s-a ocupat de investiţii pentru a preveni riscurile seismice. Pentru că temele aleşilor au fost mereu altele, iar la noi prevenţia e încă un subiect neinteresant. Potrivit Adevărul.ro, de şapte ani, Hidroelectrica încearcă să retehnologizeze hidrocentrala Vidraru. Nu e de mirare că multe echipamente au uzură fizică și morală, că doar Barajul Vidraru a fost inaugurat în 1966, acum 57 de ani.

„Documentația de atribuire pentru proiectul „Retehnologizarea amenajării hidroenergetice Vidraru” este în curs de validare pe platforma www.e-licitatie.ro, valoarea estimată a proiectului fiind de 145.637.000 euro fără TVA.

 

„Barajul Vidraru este supus unei monitorizări permanente realizate de personal specializat. De asemenea, barajul este expertizat de expert atestat conform cerințelor legii privind siguranța barajelor. În baza expertizei, CONSIB (Comitetul Național pentru Siguranța Barajelor) a eliberat Autorizația de funcționare în condiții de siguranță pentru barajul Vidraru pe 7 ani (începând cu noiembrie 2018). Având în vedere faptul că barajul Vidraru a fost proiectat și executat în condițiile în care să reziste unui seism cu intensitatea de I = 8,5 MSK, până în prezent nu au fost necesare investiții pentru prevenirea riscurilor seismice”, precizează reprezentanții Hidroelectrica., potrivit sursei citate.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea