La Corbi, scandal demn de operele lui Caragiale

# Directorul şcolii cere de la primărie actele doveditoare bunei funcţionări ale centralelor din şcoli, iar primarul Ungurenuş răspunde în doi peri. Primarul comunei Corbi este în scandal cu directorul şcolilor, doamna Buceloiu Popescu Ligia. De la numirea doamnei Buceloiu în funcţia de director, primarul nu mai are linişte. Acesta încearcă pe orice cale schimbarea directoarei. Este nemulţumit în primul rând de faptul că nu mai poate conduce şedinţele Consiliului Profesoral. Directoarea acuză disfuncţionalităţi mari la centralele termice şi susţine că acestea nu sunt amplasate corespunzător. „Cum să montezi o centrală termică în magazia de lemne?”, spune doamna director.

În preocesul verbal din 14.10.2009, în şedinţa Consiliului Profesoral, „Domnul Primar” este pomenit de 22 de ori.

Domnul primar doreşte să discute, domnul primar susţine, domnul primar ne asigură, domnul primar aduce în discuţie, domnul primar spune că se vehiculează diverse idei eronate, domnul primar explică, domnul primar obligă contabilitatea să explice, domnul primar susţine că doamna secretară greşeşte enorm, domnul primar întreabă, domnul primar atrage atenţia, şi aşa mai departe până ce domnul primar se retrage, precum şi doamna contabil. Cam aşa se derulau şedinţele Consiliului Profesoral până să vină noua directoare. Domnul primar era omnipezent şi atotştiutor, domnul primar spunea, şi tot domnul primar decidea ce trebuie să se întâmple în şcoli, şi nu numai, dar să ne rezumăm în acest articol doar la şcoli.

În 02.11.2011 se face prima sesizare către primărie cu privire la verificarea centralelor

În data de 02.11.2011, directoarea şcolilor trimite către primărie o adresă prin care solicită verificarea minuţioasă a centralelor termice de la Şcoala Stăneşti. Se face această solicitare în urma constatării unor disfuncţionalităţi şi, în  încheiere, directoarea roagă primăria să se ia măsuri urgente. În urma cererii directoarei urmează o altă cerere, acum venită din partea unui angajat, Moisescu Valentin, angajat pe postul de fochist. Acesta atrage atenţia că generatorul de curent nu funcţionează, generator necesar în caz de forţă majoră pentru cazanul de la încălzirea centrală. Acesta continuă cererea sa cu atenţionarea că se apropie sezonul rece şi acest generator este o necesitate.
Şi al doilea fochist face apel la directoare pentru a se achiziţiona un generator. Suţă Ion susţine că centrala termică este un pericol în cazul întreruperii curentului electric şi pune în pericol siguranţa elevilor, a personalului, dar şi a clădirii. Toate aceste înscrisuri sunt trimise domnului primar spre a fi analizate şi soluţionate.

În 24.11.2011 se produce inevitabilul. Curentul este oprit pentru o oră

Deşi au fost cereri depuse la primărie pentru achiziţionarea unui generator, deşi erau puse în pericol vieţile elevilor şi ale personalului, primarul nu ia nicio măsură. În data de 24 noiembrie se întrerupe curentul, iar centrala termică a ajuns la o temperatură de 100 grade, ceea ce pune în pericol viaţa copiilor şi a personalului, susţine tot în scris fochistrul Şuţă, şi cere în continuare achiziţionarea generatorului necesar acestei centrale. Directoarea revine cu adresă către primăria Corbi şi hotărăşte ca centrala termică să nu mai fie folosită până la remedierea situaţiei. Totodată aceasta roagă primăria să pună la dispoziţia şcolii documentele care să ateste corectitudinea amplasării centralei, întrucât sunt răspunzători de securitatea copiilor şi a întregului personal.

Primarul Ungurenuş răspunde cum vrea el, şi la ce vrea el, abia în data de 17.02.2012

După nenumărate cereri trimise către primărie, iată,  la mai mult de două luni de la prima solicitare, vine şi răspunsul primarului:
„Vă aducem la cunoştinţă că în conformitate cu prevederile art. 112, alin. 2 din Legea Educaţiei nr. 1/2011, modificată, terenurile şi clădirile în care funcţionaţi, fac parte din domeniul public, fiind administrate de consiliul local, iar centralele termice, ca şi alte mijloace fixe fac parte integrantă din acesteaşi ca atare sunt tot în domeniul public aflat în administrarea CL. În consecinţă, considerăm că nu se impune să vă punem la dispoziţie documentaţia solicitată, mai cu seamă persoana abilitată cu verificarea centralelor este angajatul nostru. Alăturat vă înaintăm o copie a avizului de funcţionare al centralei.
În încheiere, vă recomandăm, ca în viitor să nu mai folosiţi pe imprimantele dumneavoastră, fără drept, stema localităţii, întrucât modul de utilizare şi instituţiile abilitate să o utilizeze sunt reglemantate în HG 25/2003, şcoala negăsindu-se printre acestea”.

Avizul de funcţionare al centralelor este datat cu 1.12.2012, zi liberă pentru toţi românii

Avizul de funcţionare al centralei, aviz invocat de primarul Ungurenuş, este o copie din care nu se desluşeşte decât data, aceasta fiind de 1 decembrie. Niciun fochist n a fost prezent la verificarea centralelor şi nici nu ştiu dacă această verificare a fost făcută, Centralele sunt încuiate, cheile fiind doar la cei doi fochişti. Poate că organele abilitate vor desluşi acest mister al centralelor din şcolile din comuna Corbi, şi poate că organelor abilitate le vor fi puse la dispoziţie şi toate actele acestor centrale atât de controversate.
Liliana COSTACHE

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea