Portret de primar: Dorin Bărbuceanu, Ștefănești

# Mandatul 2008-2012. # ”Sunt omul care face ceea ce promite, şi locuitorii orașului au certitudinea că banul public nu va fi cheltuit niciodată pe lucruri invizibile”. Mandatul 2008-2012 a însemnat atât continuarea investiţiilor începute în perioada anilor 2007-2008, dar şi realizarea unor noi investiţii atât în infrastructură (apă, canalizare, drumuri), dar şi în învăţământ, cultură, sănătate şi protecţia socială.
Am considerat că o localitate urbană  tânără are nevoie de investiţii în toate domeniile, are nevoie de apă şi canalizare, dar şi de locuri de agrement, de şcoli bine dotate, de trotuare şi locuri de parcare.
Un oraş are nevoie să se extindă atât în ceea ce priveşte construcţia de locuinţe, dar şi de zone în care micii investitori şi nu numai să-şi dezvolte o afacere fără a intra în contradicţie cu noile legi ale urbanismului. Pentru acest lucru de mai bine de doi ani lucrăm la reactualizarea Planului Urbanistic General al Oraşului Ştefăneşti care să stipuleze în el tot ceea ce este necesar unei localităţi urbane.
Toate acestea am făcut ca investiţiile realizate în aceşti 4 ani de mandat să fie din cele mai diversificate, să cuprindă toată gama de necesităţi şi de zone să se adreseze tuturor categoriilor sociale şi tuturor vârstelor.
Una din condiţiile de bază ale unei vieţi decente şi civilizate o reprezintă infrastructura materializată prin reţeaua de drumuri, existenţa apei potabile în fiecare casă şi bineînţeles reţeaua de canalizare.
Aşa cum apreciam la sfârşitul mandatului 2004-2008 în 3-4 ani majoritatea străzilor vor beneficia de covor asfaltic şi pot spune că am apreciat corect, la acest moment nemai fiind doar străduţe şi aleei ce nu depăşesc nici 500m lungime neasfaltate. Şi acest lucru are în primul rând motivaţia realizării mai întâi a reţelei de apă şi canalizare şi nu neputinţa realizării acestei investiţii.
Am realizat în acest mandat peste 20 km de drumuri asfaltate astfel:               
• Întreaga reţea de drumuri a zonei Goleşti fiind în totalitate asfaltată
• Pe zona Ştefăneşti Vale am beneficiat de infrastructura drumurilor- strazile Ruseşti, Marcea, Vlădusei, Berecheti şi Smărăndeşti fiind dotate cu un covor asfaltic de calitate, de şanţuri betonate
• Cele mai multe străduţe şi aleei adiacente drumului naţional DN7 au fost asfaltate: Str. Calea Ştefăneasca Str. Câmpului, Str. Gării, Str. Macilor, Str. Florilor
• Zona Valea-Mare  - Blocuri a beneficiat de investiţii în domeniu, fiind cuprinse în reabilitări toate aleile din cartier, dar şi străzile Mândriei, Fericirii şi Liniştii, Aleile Budan, Lescioara, Goleasca şi Stadionului, dar şi străzile Vale Popii Vale şi Deal, iar pe strada Morii au fost asfaltate  Aleile Steriade 1,2,3.
• A fost continuat covorul asfaltic în zona Valea-Mare – Enculeşti, iar în acest an sunt programate străzile Chilimenţi, Ogăreşti şi Văii
• Pe raza zonei a fost asfaltată şi ultima cale de acces către cetăţenii de etnie rromă respectiv Str. Crângului.

Cu toate că suntem o localitate urbană extinderea reţelei de apă a fost una din marile priorităţi ale mandatului  2008-2012, investiţiile beneficiind atât de aportul bugetului local cât şi de buna colaborare cu operatorul S.C. APĂ CANAL 2000 S.A. iar din 2011 şi de banii europeni prin accesarea fondurilor structurale.
În acest mod reţeaua de apă acoperă aproximativ 80% din localitate în acest mandate, beneficiind de ea:
• Întreaga zonă Goleşti însumând 5,7 km de reţea. Este în studiu de finalizare în zonă realizându-se şi un foraj  de mare adâncime o staţie de stocare şi un sistem suplimentar de pompare
• Zonele Ştefăneşti Vale şi Izvorani beneficiind de extinderea reţelei de apă pe porţiunile aval aceasta însumând 6 km reţea, pentru zonele de amonte fiind necesare staţii de separare. Aceste investiţii fiind în derulare pe zona Izvorani, iar în 2012 finalizate şi pe zona Ştefăneşti Vale;
• Pe tronsonul Valea Mare reţeaua de apă a fost extinsă cu aproximativ 2 km, în anul 2012 aceasta beneficiind de fondurile europene în derularea investiţiei atât pentru reţeaua de apă cât şi de canalizare.

O parte importantă a bugetului local am alocat-o pentru reţeua de canalizare, capitol la care încă suntem deficitari, canalizarea având un cost pe km destul de greu de suportat de un buget local. Acest lucru face ca anual să realizăm o medie de 3-4 km, reuşind să branşăm  str. DN7 de la pasarelă până la Primărie pe ambele părţi, str. Coasta Câmpului de la Blocuri  la intersecţia Valea Mare, străzile Valea Popii Deal şi Vale, o parte din zona Zăvoi.
De remarcat este faptul că începând din septembrie 2011 prin accesarea fondurilor europene suntem beneficiarii a 14,8 milioane euro investiţiie ce va permite ca şi această utilitate să acopere cea mai mare parte a localităţii
Tot la acest capitol am realizat în 2011 un transon de canalizare pluvială, care continuată va rezolva pe zona Vale-Mare – Blocuri şi problema spinuasă a inundării gospodăriilor şi a subsolurilor blocurilor. Este o lucrare care va schimba complet problema revărsărilor de ape de pe versanţi, ţinând cont că reţeaua de cale ferată este o adevarată barieră în calea apelor pluviale către râul Argeş.
O altă prioritate a mandatului 2008-2012 a reprezentat-o şi amenajarea de trotuare, un element specific unei localităţi urbane, o utilitate ce permite o rulare decentă de la o zonă la alta a localităţi.
Nu am putut realiza  acest lucru decât pe acele zone pe care mai întâi am introdus reţelele subterane, legând astfel zona primăriei cu ce-a mai populată zonă acea a cartierului de Blocuri. Am refăcut întregul tronson de trotuar în cartierul de Blocuri, iar în acest an continuăm atât către zona de servicii (Service- Ana Imep), dar şi pe traseul Blocuri Valea- Mare.
Realizarea de locuri de parcare în zona Blocuri a fost şi este în atenţia noastră o prioritate motiv pentru care am alocat în fiecare an sursa de finanţare pentru reparaţii modernizare, dar şi pentru crearea de noi locuri de parcare.
O problemă la acest capitol o reprezintă mijloacele de  transport cu tonaje medii şi mari ce aparţin diverşilor investitori ce nu-şi amenajază spaţii de  parcare ( aşa cum prevede legea) şi blochează locuri de parcare pentru locatarii blocurilor sau parchează pe acostamentul străzilor aducând mari prejudicii covorului asfaltic.
Învăţământul, cultura şi sănătatea
Au reprezentat întotdeauna o prioritate a mandatului şi rezultatele au fost pe măsură.
Demarate în 2007 lucrările la  Campusul Şcolar Brătianu s-au finalizat în anul 2011 cu trei obiective mari:
• Grădiniţa cu program prelungit pentru patru grupe de copii, dotata cu tot ceea ce este necesar.
• Un locaş pentru Liceul tehnologic cuprinzând Săli pentru probele practice şi teoretice.
• Cu sprijinul bugetului local am finalizat şi predat către copiii din zona blocuri, dar şi pentru tinerii din  localitate o modernă Sală de Sport capabilă să facă  faţă tuturor cerinţelor din domeniu.
Am continuat să modernizăm în fiecare an unităţile de învăţământ, iar acolo  unde a fost necesar am construit din temelie (cum este noua grădiniţă de la Şcoala nr. 1 Ştefăneşti).
Cu excepţia unităţii de învăţământ de la Enculeşti în toate celelalte avem apă potabilă şi sistem centralizat de încălzire.
Casa de Cultură, Sala de sport au   devenit locuri în care elevii şi nu numai pot desfăşura activităţi specifice vârstei, pot organiza concursuri sportive se pot recrea după orele de servici.
Am sprijinit echipa de fotbal a localităţii şi din surse proprii, vom reuşi să finalizăm şi baza sportivă începută în zona Goleşti.
Întrucât în clădirea “Club Ştefăneşti ”îşi desfăşoară activitatea o mare parte din cadrele medicale ce nu au beneficiat de programul de privatizare , am reabilitat clădirea , şi suntem în puctul de finalizare a lucrării de refacere în totalitate a reţelei de canalizare şi alimentare cu apă a clădirii.
Acest lucru va permite amenajarea în continuare a unui club al pensionarilor ,refacerea sălii de spectacole şi a unui punct de colectare taxe şi impozite care să vină în sprijinul locuitorilor din zonă.
Odată cu explozia construcţiilor de locuinţe ce a atins apogeul în anii 2007/2008 s-a profitat tot mai mult , necesitatea creeări de noi zone de locuit şi de oportunităţi ,pentru investitorii privaţi.
A apărut astfel necesitatea reactualizării PUG al localităţii lucrare aflată la final , lucrare ce creează noi zone pentru construcţia de locuinţe, dar şi locuri în care cei ce doresc să investească să nu mai intre în contradicţie cu restricţiile urbanistice.
Pentru o mai bună protejare a domeniului public al Oraşului Ştefăneşti am cadastrat toate edificiile publice ,drumurile clasificate şi nu  numai , păşuni şi terenuri de utilitate publică.
Prin serviciile de asistenţă socială şi protecţia copilului, am indentificat familiile cu probleme şi am intervenit ori de câte ori a fost necesar.Atunci când sumele de bani pe care statul le aloca pentru diversele categorii de protecţie socială nu au fost suficiente, am intervenit şi am alocat sumele necesare.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea