Expoziție de icoane bizantine la Biblioteca Județeană Argeș

Așa cum ne-a obișnuit, în fiecare lună, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, organizează o nouă expoziție tematică destinată publicului larg.

Sfintele Paști, fundamentala sărbătoare a Creștinătății, este un bun prilej pentru o inedită expoziție de icoane bizantine, care propune publicului argeșean un periplu vizual de excepție. Astfel, începând cu 3 aprilie, la Biblioteca Județeană Argeș va putea fi vizionată expoziția intitulată ”Contemplativ”, a pictorului iconar și restaurator, Vasile Macovei. Expoziția este rodul unui demers de introspecție și de creație, profunde și laborioase, în spiritul tradițiilor artei românești a icoanelor. Sunt expuse 32 de piese, pe trei dimensiuni, pictate pe lemn de tei cu pene și pe MDF, în culori tempera cu emulsie de ou și acrilic, mare parte dintre acestea poleite cu aur de 22k.

 

În vârstă de 39 de ani, Vasile Macovei este absolvent al Facultăţii de Teologie Ortodoxă ”Sfânta Muceniţă Filoteia” din cadrul Universității Pitești, Specialitatea ”Artă Sacră”. De asemenea, are și un master în R.I.P.M.S. (Restaurare Icoană, Pictură Murală și de Șevalet). Expune din anul 2016, având numeroase participări la diverse saloane și concursuri tematice, obținând diplome de participare și premii, printre care amintim: Premiul de Excelență la Expoziția-concurs Națională de Icoane ”Rugămu-ne Ție”, Ediția a XVIII-a (2016); Premiul al II-lea la Expoziția-concurs Națională de Icoane ”Rugămu-ne Ție”, Editia a XXI-a (2019) și ”Distincția de vrednicie” oferită de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului (2019), drept recunoștință pentru pictarea Paraclisului Universitar ”Întâmpinarea Domnului” Pitești.

 

Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 5 aprilie, la ora 13.00, în holul central al instituției, moderatoarea evenimentului fiind poeta Denisa Popescu. Lucrările artistului pot fi admirate pe simeze până la finele lunii aprilie.

Adrian Coman, bibliotecar, Compartimenul - Evenimente Culturale și Editoriale

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea