Va creşte viteza trenurilor pe ruta Bucureşti-Piteşti!

# CFR a semnat un contract de 82 milioane lei pentru acest proiect # De gările căzute în ruină nu se spune, deocamdată, nimic

Căile Ferate Române SA investesc sume importante de bani pentru creşterea vitezei trenurilor pe ruta Bucureşti-Piteşti şi retur. Săptămâna trecută, a fost semnat un contract în valoare de 82 milioane lei, pentru lucrări de înlocuire la rând a elementelor suprastructurii căii pe 21 de km de pe linia CF București - Pitești.

În acest moment, viteza medie a trenurilor care se deplasează pe ruta Bucureşti-Piteşti este între 62 km/h și 100 km/h. Zilnic, 13 perechi de trenuri fac acest traseu.  Acesta este primul dintre cele trei contracte pentru lucrări de reînnoire finanțate prin Planul Naţional de Redresare și Reziliență (PNRR).

 

„CFR SA a semnat primul contract de reînnoire a suprastructurii feroviare, finanțat din PNRR!

 

Contractul semnat de Sucursala Regională CF Craiova are o valoare de 82,13 milioane lei (fără TVA) și vizează reînnoirea a 21 de km de cale ferată între stațiile Călinești - Golești - Pitești.

În cadrul contractului, antreprenorul va executa lucrări de înlocuire la rând a elementelor suprastructurii căii pe intervalul Călinești-Golești între km 95 și km 107,57, inclusiv pe liniile 1a, 1b, 5 și 6 din stația CF Golești:

- șină, aparate de cale, piese pentru aparate de cale,

- cupoane de tranziție, traverse normale si speciale din lemn (pentru aparate de cale si poduri)

- contrașine pod, platelaj metalic, ambutisat și neambutisat pentru poduri

- traverse de beton complet echipate

- dale elastice pentru treceri la nivel- material mărunt, piatră spartă

- realizarea căii fără joante

Lucrările de reînnoire se vor executa și pe intervalul CF Chitila-Golești, pe o lungime totală de 196,7 km, în cadrul celor 2 loturi licitate de SRCF București, cu o valoare totală estimată de 663,6 milioane de lei (fără TVA).

În prezent procedurile se află în etapa de evaluare a celor 4 oferte depuse.”, a anunţat ministrul Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

De gările căzute în ruină nu se spune, deocamdată, nimic

Veștile despre modernizarea căii de rulare sunt extrordinare și demult așteptate! De gările abandonate și devenite hotel pentru aurolaci și chiar drogați nu se spune nimic. Va fi modernizată Gara Regală din Curtea de Argeș. Până la aceasta, pe șinele modernizate, va fi văzută o mizerie... regească!

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea