Şcoala Altfel la Biblioteca Județeană Argeș

Ca în fiecare an, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș a venit în întâmpinarea unităților de învățământ din județ cu o amplă și variată ofertă de activități pentru toate grupele de vârstă (3-13 ani), dedicată programului național Școala altfel, bibliotecarii întâmpinând, zilnic, grupuri de elevi participanți la diferite activităţi.

Pe întreg parcursul lunii martie, prin intermediul vizitelor organizate, au trecut pragul bibliotecii un număr impresionant de peste 1.300 elevi, din Pitești și din diferite localități ale județului Argeș, precum: Ștefănești, Mărăcineni, Corbeni și Albeștii de Jos. Totodată, peste 700 de elevi au participat la 24 de activități dedicate lor, organizate de Secția pentru Copii și Tineret, numărul școlilor participante în cadrul activităților fiind de 12.

 

Activitățile Secției pentru Copii și Tineret au fost structurate pe domenii de interes și grupe de vârstă, în dorința de a iniția un schimb de experiență și bune practici, dar și de a veni în întâmpinarea publicului cel mai fidel al bibliotecii, copiii și cadrele didactice, cu o ofertă bogată de servicii.

 

De asemenea, tot în cadrul programului, dar la alte secții și compartimente ale bibliotecii, alte opt activități s-au desfășurat, la acestea numărându-se 295 de participanți. Vorbim despre simpozioane, sesiuni de lecturi cu voce tare și vizite ghidate.

Prin intermediul informațiilor oferite, copiii au aflat condițiile prin care pot obține un permis la bibliotecă, cum pot împrumuta cărți la domiciliu din cele trei secții de împrumut: Beletristică, Știință și Tehnică și Secția pentru Copii și Tineret; despre posibilitatea de a studia în Sala de Lectură, la Colecții Speciale, precum și la Sala de Presă și Legislație. Aceștia s-au arătat încântați de serviciile moderne prezentate, au fost impresionați de numărul de colecții deținute și de diversele tipuri de formate ale cărților: de la cartea Liliput (Jean de La Fontaine, Fables), la cea mai veche carte străină pe care o deține biblioteca, Epistolae familiares, de Cicero, tipărită la Lyon în anul 1545, cărți care se regăsesc în cadrul Secției Colecții Speciale. Scopul acestor întâlniri a fost de a se familiariza cu spațiul primitor și cald al bibliotecii, unde obișnuitul se întâlnește cu extraordinarul.

Activitățile creative și educative vor continua, astfel că, mai multe școli din județ vor vizita Biblioteca Județeană Argeș, în perioada următoare.

Adrian Coman, bibliotecar, Compartimenul - Evenimente Culturale și Editoriale

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea