Ministrul Mediului vrea cotă de vânătoare de peste 400 de exemplare la ursul brun! ONG-urile de profil se opun

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunţat că va cere reintroducerea unei cote de vânătoare de peste 400 de exemplare la ursul brun, așa cum era înainte de 2016. În anii trecuţi, urşii au făcut prăpăd în gospodării şi livezi şi chiar au ucis oameni. Nici Argeşul nu a fost scutit de pagube şi pierderi de vieţi omeneşti. Ministrul a spus în repetate rânduri că viaţa oamenilor are prioritate şi chiar a încercat o serie de măsuri pentru a elimina urşii agresivi. Mai nou, Barna vrea măsuri mai dure, dar organizaţiile de mediu sar ca arse.

 

„Au murit prea mulți oameni, am plătit prea mulți bani pentru despăgubiri. Atacurile se înmulțesc, interacțiunea om-urs generează prea multe conflicte. Obligația noastră este să apărăm viața umană și bunurile create de om.

 

Cotele sunt calculate matematic, astfel că am eliminat intervenția subiectivă. Cele 426 de „locuri” vor fi alocate diferit fiecărei asociații de vânători, în funcție de numărul de atacuri ale animalelor din acel județ, numărul de dosare de pagube și valoarea lor. Va fi o formulă de calcul la care nu vom umbla în funcție de părerea unei asociații sau a alteia”, a declarat ministrul., potrivit Libertatea.ro.

În replică, Agent Green critică intenţiile ministrului Mediului:

„Ministrul mediului și-a pierdut complet mințile. Știe că 426 de urși vor ataca oameni în următorul an și a anunțat azi (miercuri, 5 aprilie, n.r.) că va da ordin să fie uciși preventiv. Dacă un om pune în pericol viața altor oameni, atunci se dau cote de recoltare pentru uciderea preventivă a 426 de oameni?”, a spus Agent Green., conform sursei citate.

În acest sens, ONG-ul a lansat și o petiție online împotriva măsurii ministerului și cere ca vânătoarea de trofee să fie interzisă.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea