Fermierii din Argeș au venit, cu tractoarele, să protesteze la Pitești

#  Printre participanți, deputatul Aurel Bălășoiu,  Ionel Moloiu - primarul din Hârsești și afaceristul Hadi Khoury

Peste o sută de fermieri, cooperative agricole și societăți din Argeș, din domeniul agriculturii, au protestat, vineri, împotriva deciziilor luate de guvernanți, care au dus la căderea prețului cerealelor românești. Fermierii au venit la volanul utilajelor agricole cu care lucrează pământul, în special tractoare.

Ruta pe care s-au deplasat  mașinile  și utilajele  agricole a fost: Siloz Costești – centura Costești – orașul Costești (centru), dreapta spre Pârvu Roșu, în comuna Bradu (centru), dreapta spre Auchan, sens giratoriu Vama Pitești și retur (Bradu, Costești).

Potrivit organizatorilor, protestul a fost unul pașnic, fără acte de violență sau vandalism, iar participanții au purtat însemne precum șepci, banderole, steaguri și pancarte cu mesaje menite să atragă atenția guvernanților. „FERMIERI – împreună pentru viitorul nostru!” este deviza sub care, timp de trei ore, reprezentanți din domeniul agricol din Argeș și-au manifestat nemulțumirile.

 

La volanul unui tractor albastru l-am văzut și pe primarul din Hârsești, Ionel Moloiu.  În mașini care au participat la protest au fost văzuți și deputatul Aurel Bălășoiu (foto stânga), dar și Hadi Khoury, ambii proprietari de ferme din sudul județului

Ionel Moloiu (foto dreapta), primarul  localității Hârsești: „Sprijin fermierii și fermele din toată țara. Noile reglementări – care au favorizat importul de cereale din Ucraina – aproape că ne-au doborât. Cerealele din Ucraina, care au suprasaturat piața, nu sunt cultivate în conformitate cu reglementările UE. Silozurile dealerilor s-au umplut cu acestea, pentru care nu se plătesc taxe vamale, iar cerealele noastre zac prin magazii. Guvernanții uită de propriii contribuabili. Aceste proteste sunt primele semnale de alarmă, sunt doar începutul…”.

Protestul fermierilor din Argeș a provocat un deranj destul de mare în zona capătului autostrăzii – Vama Pitești, dar și în zona hypermarchetului Auchan. Toți participanții la protest au fost însă liniștiți, civilizați și nu au dorit să încurce sau să blocheze circulația, ci doar să se facă auziți și văzuți. Și se pare că au fost înțeleși de argeșeni!

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea