Peste 340 de elevi participă, la Pitești, la Olimpiada Națională de Geografie

 

Inspectoratul Școlar Județean Argeș și-a deschis larg porțile pentru a primi participanții la cea de-a 41-a ediție a Olimpiadei Naționale de Geografie. La această competiție, desfășurată la Pitești, au luat parte 342 de elevi și 90 de cadre didactice din toată țara.

Prima probă scrisă a fost susținută luni, 10 aprilie, la Colegiul Național ”Ion I. C. Brătianu”. Subiectele și baremele au fost publicate de organizatori pe pagina olimpiadei, găzduită pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Argeș. Luni după-amiază, după susținerea primei probe, a avut loc și festivitatea deschiderii Olimpiadei Naționale la Geografie la Casa Sindicatelor Pitești.

 

La eveniment au participat Dumitru Tudosoiu, inspectorul general școlar, Adrian Bughiu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, reprezentanți ai primăriilor din Pitești, Mioveni, Topoloveni, ai sponsorilor, ai comisiei naționale de evaluare și, desigur, elevii și cadre didacticele care participă la Olimpiadă.

Deschiderea oficială a fost marcată și de scurte momente oferite de micii artiști argeșeni.

"În numele conducerii Consiliului Județean Argeș, vă felicit pentru că ați ajuns în etapa națională a Olimpiadei de Geografie care se organizează anul acesta la Pitești, oraș cu două centre universitare de tradiție. Vă felicit pentru că sunteți, aici, cei mai buni dintre cei mai buni! Voi probabil că știți cel mai bine că România este una dintre cele mai frumoase țări din lume, iar Argeșul este, consider eu, cel mai frumos județ din țară! Avem aici o largă varietate de forme de relief. În Argeș chiar suntem pe acoperișul României, cu cei mai înalți munți din țară! Prezența aici a fiecăruia dintre dumneavoastră, cei 342 elevi și 90 de cadre didactice, ne onorează! Vă mulțumesc tuturor pentru efortul și dedicarea de care dați dovadă, la fel cum le sunt recunoscător părinților pentru suportul pe care vi-l oferă. Sper să vedeți măcar o parte din multitudinea de obiective turistice. Și, mai ales, îmi doresc foarte mult să reveniți în acest județ ori de câte ori aveți ocazia pentru că sunt convins că timpul dvs. prețios va fi răsplătit pe măsură de fiecare dată când veți alege ca destinație județul Argeș" - Adrian Dumitru BUGHIU, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.

Dumitru Tudosoiu, mesaj către elevi: „Dacă vor apărea mici probleme, vă rog să ne anunțați”

Și Dumitru Tudosoiu, șeful IȘJ Argeș, a avut un mesaj pentru elevii care participă la Olimpiada Națională de Geografie.

"Vreau să mulțumesc tuturor celor care au contribuit la buna organizare a acestei Olimpiade Naționale. Și aici vreau să menționez Consiliul Județean Argeș, Primăriile Pitești, Mioveni și Topoloveni, societăților Consiliului Local și sponsorilor, precum și echipei de la Inspectorat. Sper să aveți condiții bune dar, dacă totuși vor apărea mici probleme, vă rog să ne anunțați. Campionii de mâine se cresc astăzi! Așa că sperăm ca prin acțiunea care a debutat astăzi (luni – 11 aprilie n.r.) cu proba scrisă și cu această deschidere oficială, să sădim această sămânță pentru viitorul nostru, al tuturor", a precizat Dumitru Tudosoiu, inspector general școlar IȘJ Argeș.

Probele de la Olimpiada Națională de Geografie continuă! Marți, 11 aprilie, elevii au program de ”observații, analiză și cartare a orizontului local apropiat și îndepărtat al municipiului Pitești”, apoi ore de pregătire (16:00 – 19:00) pentru proba practică scrisă de miercuri, care este programată între 10:00 – 11:30.

Joi, 13 aprilie, are loc o altă probă scrisă, de la 10:00 la 11:30, pentru selecția elevilor la Balcaniada și Internaționala de Geografie.

Vineri, 14 aprilie, în prima parte a zilei, au loc festivitatea de închidere și premierea participanților.


Alex Vlaicu

Foto: CJ Argeș



 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea