Flautul de Aur, la Piteşti

Filarmonica Piteşti organizează joi, 26 aprilie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un recital cameral susţinut de flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi pianistul Horia Mihail. Inclus în cadrul turneului extraordinar Flautul de aur, spectacolul poartă această denumire pentru că Ion Bogdan Ştefănescu este singurul flautist din România care cântă la un flaut de aur marca Muramatsu.

După recitalul de la Braşov, cei doi muzicieni sosesc în oraşul lalelelor cu o zi înainte de deschiderea sărbătorii florale, Simfonia Lalelelor, cu un program Bach (Sonata nr. 4 în do major pentru flaut şi pian, BWV 1033), Mozart (Sonata nr. 3 în la major, KV 12), Dvorak (Sonatina pentru flaut şi pian în sol major, op. 100), Poulenc (Sonata pentru flaut şi pian în la minor), Taktakishvili (Sonata pentru flaut şi pian) şi Mike Mower (Sonata latino pentru flaut şi pian).
Ion Bogdan Ştefănescu a debutat la 14 ani ca solist pe scena Ateneului Român. De atunci până în prezent a susţinut numeroase recitaluri şi concerte în ţară şi în străinătate:  Anglia, Franţa, Spania, Cehia, Coreea de Nord, Japonia, SUA, Ungaria, Italia, Germania, Olanda, Elveţia, Suedia, Norvegia.  Este laureat al mai multor concursuri naţionale şi internaţionale de gen. A realizat, de-a lungul anilor, un număr impresionant de înregistrări la Societatea Română de Radio şi la Televiziunea Română, dar şi la societăţi de radio din străinătate.
Horia Mihail este unul dintre cei mai buni pianişti români contemporani, cu premii naţionale şi internaţionale, concerte şi recitaluri susţinute pe scenele ţării şi ale lumii. A avut, de asemenea, înregistrări în studiourile de radio şi televiziune din: România, Belgia, Anglia, Danemarca, Ungaria, Statele Unite. Pianistul Horia Mihail a încântat publicul cu proiecte ca: „Pianul călător”, „Duelul viorilor” şi „Cele trei dive”. În ultimii doi ani, muzicianul a susţinut recitaluri şi concerte la Berlin, Praga, Munchen, în China, Italia, Bulgaria, Danemarca şi Germania.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea